Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio Estate: Nové jméno, stejný kufr

Michal Fokt
Diskuze (25)
Kombi verze nového Renaultu Clio se přejmenovala, užitné vlastnosti ale bude mít prakticky stejné, jako současný grandtour.

Renault má na pařížském autosalonu zajímavou kuriozitku. Máme informace i fotky, týkající se nového malého francouzského kombi, ale auto fyzicky výstavě chybí. Ale to zas tak moc nevadí, seznámím vás s ním zlehka tak jako tak.

Kombi verze přicházející čtvrté generace Renaultu Clio se od svého předchůdce neliší jen jako vždy radikálně jiným designem karoserie, ale i označením – z grandtouru se nám přejmenovala na Estate. Rozvor a příď zůstaly beze změny, ale zadní převis se natáhl na 824 mm, což znamená celkovou délku 4262 mm, oproti 4228 mm u současného kombi. Asi tedy nepřekvapí, že velikost zavazadlového prostoru zůstala prakticky na svém – ze 439 l je nyní 443 l, což je současně o 140 l více, než má výchozí hatchback Clio IV.

Body k dobru určitě bude Clio Estate sbírat za skutečně výrazně elegantnější karoserii a nové, úspornější a současdně dynamičtější downsizované motory. Mateřská automobilka zatím nezveřejnila jejich přesné parametry, jen uvedla, že jejich škála bude kopírovat nabídku u pětidveřového modelu, tedy včetně přeplňovaného tříválce 0.9 TCE a turbo dvanáctistovky s dvouspojkovou převodovkou na straně benziňáků a motoru 1.5 dCi, reprezentujícího turbodiesely.

Na podrobnější informace má Renault ještě dost času, prodej se plánuje až na začátek příštího roku.

DOPLNĚNO: Kombi se nakonec přece jen "našlo", za drobnou mystifikaci se omlouváme. Akutální novinkou, získanou přímo od českého zastoupení Renaultu, je, že na českém trhu se bude prodávat i nadále jako Clio Grandtour.

Michal Fokt
Diskuze (25)
28. 9. 2012 22:25
Kombíková bomba
Zatímco u hatchbacku mi dost vadí extrémní nepoměr mezi obrovskými předními světlomety a maličkými zadními lampami, tady je vše v pořádku. Také ztvárnění celé zadní části lze jen pochválit - nádhera! Prostě titul Ibizy ST coby nejkrásnějšího malého kombíku je v ohrožení. Když si člověk vybaví, jak zoufale vypadá Clio Grandtour dobíhající generace, tak mu terpve dojde, jak obrovský skok vpřed nový malý kombík Renaultu učinil . Bravo Renault! :yes: :yes: :yes:
28. 9. 2012 10:00
Re: Renault Estate se našel
to je úplne jedno, hlavne, že bude nový názov ... vo FR a tuším aj GB sú renault kombíčka vždy Estate u nás Grandtour ... ach jo
[odkaz]
28. 9. 2012 07:10
Re: Dokonalý
dokonalý? To slovo absolutně nevystihuje tento diamant.
28. 9. 2012 02:31
Re: Renault Estate se našel
Si asi loknul denaturáku :-)
Avatar - Pekelná Micinka
28. 9. 2012 00:24
Re: Renault Estate se našel
No je to trochu zvláštní, ale třeba ho přivezli až později.