Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Clio se s faceliftem výrazně promění. Přijde o charakteristickou tvář

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

V průběhu letošního roku bychom se měli dočkat premiéry omlazeného Renaultu Clio. Už teď víme, že nepřinese jen nové logo.

Malý francouzský hatchback Renault Clio se v aktuální páté generaci představil roku 2019, brzy tedy bude nejvyšší čas na omlazovací proceduru. Její debut očekáváme v průběhu letošního roku a nejnovější zprávy už naznačují, že nepůjde jen o drobné kosmetické retuše.

Český magazín RNews.cz mapující dění v zákulisí skupiny Renault totiž přináší podrobnější informace o chystaných a poměrně výrazných úpravách. Clio přijde o charakteristické „kly“ denního svícení, které se v posledních letech staly nedílnou součástí většiny moderních vozů Renault (naposledy je dostalo i nové SUV Austral).

Video se připravuje ...

Teď se ale zdá, že Francouzi od tohoto designového prvku ustupují. Autoři výše zmíněného webu už facelift Clia viděli a říkají, že namísto takto tvarovaných světel dostane městské auto modernější novotvar inspirovaný nedávno odhaleným konceptem elektrického Scénicu. I tady prý zasahuje hluboko do předního nárazníku a značně tak změní tvář kultovního modelu.

Na další chystané novinky si budeme muset ještě nějaký čas počkat. Očekává se, že vpředu i vzadu se objeví zeštíhlené logo automobilky, na drobné úpravy by mohlo dojít i uvnitř. Jen připomeňme, že v ceníku Clia aktuálně najdeme litrové tříválce na benzin i LPG, které doplňuje čtyřválcová třináctistovka. Na vrcholu je pak posazen hybrid E-Tech se systémovým výkonem 105 kW. Uvidíme, jestli k nějakým inovacím dojte i v motorové paletě.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

2. 2. 2023 12:27
Re: Tak hlavně, aby nezařízli...
Tak optikou našeho trhu se Renault rok co rok propadá v prodejích:

2020 byl ve značkách na 6.místě
2021 byl na 8. místě
2022 byl na 11. místě

Prodeje padají po tisících.

Zachraňuje ho Clio a Captur, ale i ty jsou na půlce toho, co před rokem. Evropská čísla se dohledat dají. Co jsem četl, tak v rodné Francii se Renault propadl o 12%, Clio o 24% a Captur o 13% meziročně… Pozitivní vývoj to není…

Zbytek portfolia nemá moc smysl řešit, nic zajímavého tam není ;-)
1. 2. 2023 20:05
Re: Tak hlavně, aby nezařízli...
Ako jediný model, že... Človeče, niektoré tvoje myšlienky sú fakt na mokrý uterák.
1. 2. 2023 19:03
Re: Tak hlavně, aby nezařízli...
Stačí se podívat na prodeje jednotlivých modelů, kam jdou ;-) Clio se celkem slušně drží :yes:
31. 1. 2023 22:14
Re: Tak hlavně, aby nezařízli...
A proč ne? Zvláště pak do malého svižného hatchbacku! :-) :yes:
31. 1. 2023 21:31
Re: Tak hlavně, aby nezařízli...
Ako vieš? Aspoň si nevymýšľaj.