Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault i Dacia chtějí překvapit v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Renault prostřednictvím krátké zprávy potvrdil, že do Ženevy přiveze novinku od divize Renault Sport, zatímco Dacia představí zajímavou limitovanou edici.

Hlavní hvězdou se má na stánku francouzské automobilky během letošního ženevského autosalonu stát zcela nový crossover Kadjar, který zde bude mít svou světovou výstavní premiéru.

Vedle této novinky Renault hodlá představit i model Zoe s novým motorem a odhalit překvapení v podobě novinky od své divize Renault Sport.

Toto jsou oficiální informace a na ně již navazují spekulace zaměřené právě na novinku, v jejímž označení bude figurovat zkratka RS. Za jednu z nejpravděpodobnějších variant je označováno uvedení ostrého provedení modelu Twingo, jehož maskované prototypy se v loňském roce proháněly i v běžném provozu.

Další zvažovanou možností je ještě ostřejší provedení modelu Clio RS Cup, které může dorazit s manuální převodovkou, více na okruhové dovádění naladěným podvozkem a jménem Gordini v kombinaci s tradičním modrým lakem a bílými pruhy.

Poslední a asi nejméně reálnou variantou může být Kadjar RS, který má doplnit standardní verze a nedávno zveřejnil jeho možnou podobu nezávislý grafik X-Tomi.

Vedle Renaultu bude návštěvníky ženevského autosalonu na svůj stánek lákat i jeho dceřiná rumunská značka Dacia, které zde hodlá oslavit deset let od svého vzkříšení speciální limitovanou edicí.

V jejím případě se bude nejspíš jednat o některý ze standardních modelu Logan, Sandero nebo Duster s atraktivnějším zevnějškem a rozšířenou výbavou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
18. 2. 2015 10:53
Re: Sandero a Logan
nech sa paci zilinske krimi ak mas cas tak hladaj ...barik ma pravdu a tie hviezdy ktore dostala fabka pri 40/50km/h ti zrejme moc nepomozu tomu sa da verit asi ako udavanej spotrebe ;-)
Avatar - Barrichello
18. 2. 2015 09:19
Re: Sandero a Logan
prosimtě, výztuhy sou tyčky slboučký, plech je papír a ta tuna plastu......to když vezme v 80ce suv nebo něco 30let starýcho co má 1,8 tuny, udělá z toho dva kusy.
17. 2. 2015 23:57
Re: Sandero a Logan
tak sem hod tu fotku ty chytraku
uz vidim, jak vic jak ctvrtstoleti starej srot, kterej by dnes stezi dostal 2 hvezdy je bezpecnejsi nez dnesni jen o něco malo mensi ale robustnejsi auto se standardni bezpecnostni vybavou
Avatar - Blue Sun
17. 2. 2015 22:13
Re: Tim překvapením
Jak by to asi dokázal, nevypadat jako pako?
17. 2. 2015 20:29
Re: Tim překvapením
[odkaz] popros niekoho nech ti to prelozi