Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Kangoo Z.E. Concept naznačuje podobu nové dodávky. Příští Kangoo má dorazit v roce 2020

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Renault se připravuje na generační výměnu u jednoho ze svých nejpopulárnějších modelů a Kangoo Z.E. Concept nabízí ochutnávku vzhledu připravované novinky.

Renault Kangoo se představil v roce 1997 a stal se jedním ze zakladatelů moderní generace kompaktních dodávek. Druhá generace úspěšného modelu byla odhalena v roce 2007 a stále figuruje v nabídce své značky.

Video se připravuje ...

Renault Kangoo Z.E. Concept dává nyní jasně najevo, že se již poměrně brzy dočkáme příchodu nového provedení populárního modelu, nabízeného v užitkových i osobních verzích. Třetí generace modelové řady Kangoo má podle materiálů automobilky vstoupit na trh během příštího roku.

Koncept nyní naznačuje podobu nového modelu Kangoo a dává jasně najevo, že automobilka Renault se s ním nehodlá pouštět do žádných designérských experimentů, ale bude pouze rozvíjet svůj současný styl. Kangoo bude mít díky tomu především provedení předních partií sladěné se současnými modely své značky.

Ve srovnání s první a druhou generaci bude ta třetí působit méně hravým dojmem a naopak vsadí na dospělejší a možná i malinko sportovní styl svých linií. Vedle samotných tvarů si koncept zaslouží pozornost i díky několika detailům, z nichž lze vyzdvihnout kamery namísto vnějších zpětných zrcátek nebo světelné pásy zdobící příď i záď a části boků.

Koncept vozu pak ještě doplňuje zajímavá studie elektrického jízdního kola. Ta se vedle svého designu zaujme i dřevěnou konstrukcí částí rámu.

Renault prozatím nezmiňuje žádné informace o technice Kangoo Z.E. Concept nebo dokonce z něj vycházejícího sériového modelu, ale již nyní je jisté, že může očekávat minimálně dva různé rozvory náprav a celkové délky i čistě elektrické provedení s označením Z.E.

Zdroj: Renault

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

1. 5. 2019 10:38
Re: Kangoo
jj, tenhle koncept vypadá sympaticky, čistě. Nicméně originalita jako
z původních dvou generací se vypratila. Na první dojem jsem v tom viděl
Caddy a na druhý Transit Connect...

Nu což, dneska být úplně originální asi ani nejde, pokud někdo
nenakreslí nějakou šílenost ;-)
25. 4. 2019 07:35
Kangoo
Základný tvar vyzerá sympaticky, aj keď už hravé línie nefrčia a tvári sa vážne a dospelo. Vyzerá to aj na o čosi lepšiu aerodynamiku, ale dúfam, že aj tak zostane dosť miesta na policu nad čelným sklom, v takomto aute je to výborná vec. Páči sa mi, ako zapracovali zadné svetlá, vzniká dojem, ako keby boli úplne mimo obrys auta. Predok vyzerá robustne a objemne, tak že prístup ku komponentom motora aj na výmenu žiaroviek by mal ostať fajn a ostatné sa uvidí. Podľa toho, ako sa zlepšila konkurencia (PSA), sa určite ani Renault nenechá zahanbiť.