Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Koleos pro rok 2021 přiveze nové technologie a jednodušší nabídku

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Francouzské SUV nabídne upravené svícení, nové barvy interiéru i exteriéru, nové asistenční technologie a jednodušší nabídku.

Zřejmě nejvýraznější změna u nového Renaultu Koleos pro modelový rok 2021 proběhla v oblasti světlometů, které se ve všech verzích chlubí novým světelným podpisem s LED technologii. Přední LED světlomety nabízí ve srovnání s halogeny o 25% lepší výkon a zároveň o 10 % nižší spotřebu energie. Zadní světla jsou vybavena 3D dynamickými blinkry.

Karoserii může nově zdobit šedá barva v odstínu Highland Grey, zatímco interiér může být od výbavy Intens vybaven novým koženým čalouněním v odstínu Riviera Camel. Čalounění navíc doplňuje obložené z hnědého dřeva ve dveřních panelech a na palubní desce, což by mělo v posádce umocňovat dojem exkluzivity.

Verze s pohonem všech kol může být nově vybavena asistentem pro jízdu z kopce. Toto zařízení, dodávané v kombinaci s naftovým motorem Blue dCi 190 4x4 X-Tronic, pracuje v rychlostech 5 až 30 km/h a omezuje rychlost sestupu automobilu bez nutnosti šlapat na brzdový pedál. Řidič se tak může plně soustředit na řízení.

Poslední novinkou modelu Koleos pro rok 2021 je zjednodušení nabídky, která bude nově začínat výbavovým stupněm Intens. Základní motorizací se stává nedávno představený benzínový motor TCe 160, kombinovaný se sedmistupňovým automatem EDC, který slibuje pohodlí i vysokou efektivitu. Všechny motory (TCe 160 EDC FAP & Blue dCi 190 4x4 X-Tronic) pak samozřejmě splňují emisní normu Euro6 DFull.

Na českém trhu by se měl nový Renault Koleos 2021 představit hned z počátku příštího roku, kdy se zřejmě dozvíme i české ceny. V zahraničí se zatím mluví o cenách startujících od 41.600 euro (od cca 1.090.900 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

1. 12. 2020 23:29
Koleos je v Evropě podobně nedoceněný model....
...jako Talisman. U něj to ovšem lze svádět na celkově se snižující prodeje v tomto segmentu, v případě Koleosu ovšem nikoliv... :-|
Avatar - SKAY
1. 12. 2020 21:51
Vzhled
Už se dá na něj i dívat :yes: