Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Premium Lander 8X4*4 Tridem míří na trh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks na veletrhu Intermat 2012 představí model Premium Lander 8X4*4 Tridem se zvedací a řiditelnou třetí zadní nápravou.

Renault Premium Lander 8X4*4 Tridem je navržen na základě lehkého podvozku 6x4 a dvojici zadních náprav doplňuje třetí, která je řiditelná a zvedací.

Toto provedení podvozku je navrženo s cílem uspokojit požadavky klientů na vozidlo schopné přepravy těžkých a rozměrných nákladů, jako jsou stavební materiály či technická zařízení, v místech s velmi omezenými možnostmi manévrování.

V porovnání s klasickým pohonem 8x4 je poloměr rejdu vozidla v závislosti na velikosti rozvoru nižší o 10 až 15 %. Když se vozidlo vrátí znovu na silnici, může řidič zdvihnout zadní nápravu, čímž dochází k nižšímu opotřebení pneumatik a ke snížení spotřeby paliva.

Model Premium Lander 8x4*4 Tridem je podle Renault Trucks jediným vozidlem na trhu s nosností 10 t vybaveným řiditelnou a zvedací zadní nápravou.

Na kombinaci manévrovacích schopností a nosnosti má velký podíl spolupráce mezi výrobcem a společnostmi Michelin a Goodyear. Ty vyvinuly speciální pneumatiky 385/65, jež je možné montovat na přední i na zadní nápravu.

Díky tomu je Premium Lander 8x4*4 Tridem schopen převozu i velmi těžkých zařízení, jako jsou hydraulické jeřáby, zařízení pro čištění kanalizace, karoserie pro přepravu sypkých potravinových materiálů, průmyslové vysavače či jeřáby umístěné na zadním převisu vozidla.

První vyrobený Renault Premium Lander 8x4*4 Tridem bude představen na 9. ročníku mezinárodního veletrhu Intermat 2012 konaném ve dnech 16. až 21. dubna 2012. Poté bude opatřen odnímatelnou nástavbou pro demoliční práce a bude předán společnosti William Perreault specializující se na demolice v oblasti Paříže.

Renault Premium Lander 8X4*4 Tridem bude uveden nejprve na francouzském trhu a poté v závislosti na poptávce i jinde v Evropě.

Renault Trucks na veletrhu Intermat 2012 vystaví rovněž modely Premium Lander OptiTrack 6x2, Kerax XTREM 8x4, Midlum 4x4, Maxity sklápěč a Premium Distribution Hybrys Tech sklápěč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)