Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault připravuje dvě nová SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Francouzská automobilka hodlá využít techniku svého aliančního japonského partnera a nabídnout podobně rozvrženou paletu SUV či spíše crossoverů.

V současnosti má Renault ve své nabídce pro zájemce o SUV a crossovery dvojici modelů. Prvním z nich je větší a starší Koleos, který již víceméně dosluhuje, zatímco menší a mladší Captur patří k prodejním hitům své značky.

Během letošního pařížského autosalonu potvrdil šéfdesignér Renaultu Laurens van den Acker v rozhovoru pro CarAdvice, že francouzská automobilka připravuje namísto modelu Koleos rovnou dvojici nových SUV.

Důvodem pro toto rozhodnutí je současná situace na trhu i úspěšnost modelů značky Nissan, kdy si Juke, Qashqai ani X-Trail nemohou stěžovat na nedostatek zákazníků. Navíc všichni tři přesně zapadají do současných segmentů B, C a D, zatímco Koleos je někde mezi dvojicí vyšší kategorií.

Do budoucna se tedy u Renaultu počítá se Capturem pro segment B, v němž se tomuto crossoveru daří.

Začátkem příštího roku hodlá francouzská automobilka představit novinku pro segment C postavenou na platformě shodné s aktuální generací Nissanu Qashqai. Design tohoto SUV má být pokračováním současného stylu značky a lze tedy očekávat, že bude navazovat na Captur i nový Espace.

Nástupce modelu Koleos bude stejně jako současný model sdílet techniku s Nissanem X-Trail, ovšem s jeho nejnovější generací. Tato novinka má oproti současnému SUV povyrůst a být k dispozici vedle pětimístného provedení i se sedmimístným interiérem. V sériové podobě má na trh vstoupit v roce 2016 a prozatím není jisté, jestli jí zůstane jméno Koleos.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
6. 11. 2014 18:47
Smysl těchto vozů jsem nikdy nepochopil
Opravdu. SUV - na co nám taková móda je? Do terénu to není, na silnici taky ne. Ale ok, chápu - trh určuje a stádem se tak lehce hýbá. Bodejť - každý chlap je expert na auta atd atd. Ja bych kupoval tohle [odkaz]