Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks zve na IAA do Hannoveru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mezinárodní veletrh užitkových vozidel IAA v Hannoveru je největší akcí svého druhu na světě a francouzská společnost na ní rozhodně nebude chybět.

Prozatím posledního 64. ročníku pořádaného v roce 2012 se účastnilo 1.904 vystavovatelů ze 46 zemí a 262.300 návštěvníků. Na ploše o rozloze 260.000 metrů čtverečních se odehrálo 354 světových premiér.

Letošní 65. ročník se uskuteční v termínu od 25. září do 2. října a jedním z velkých vystavovatelů zde vedle domácích značek Mercedes-Benz, MAN a Volkswagen nebo švédských Volvo a Scania bude i francouzská společnost Renault Trucks, jejíž expozice bude umístěna v hale 17.

Hlavní pozornost bude u Renault Trucks zaměřena samozřejmě na nové modelové řady, které měly premiéru v létě loňského roku. Nejmenší z nich je rozvážková řada D, zatímco pro dálkovou dopravu je určena řada T a pro stavebnictví je k dispozici řada C a těžká řada K.

Tyto modelové řady mimochodem přímo navazují na koncept Renault Trucks CX/03, který měl premiéru právě na IAA v roce 2012. Letos se návštěvníkům představí sériové modely T 520 High, T 430 Optifuel, T 430, K 460, C 460 Optitrack, D 12 Biodiesel, D Cab 2 m, Maxity a Master, který je mimochodem zároveň nejmenším zástupcem Renault Trucks a naopak největším typem značky Renault.

Vedle samotných vozidel hodlá Renault Trucks v Hannoveru prezentovat i kompletní přehlídku svých řešení pro snižování spotřeby u nákladních automobilů, telematické řešení Optifleet pro monitorování a řízení vozového parku firmy v reálném čase a pozornost bude věnována i dočasnému pohonu všech kol OptiTrack.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)