Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Value Up: Chystá se puristický konkurent pro Cactus(?)

Michal Fokt
Diskuze (2)
Renault, povzbuzen patrně úspěchem jednoduchého Citroënu Cactus, pracuje též na laciném subkompaktním modelu Value Up, avšak s více hi-tech interiérem.

Vybraní zahraniční novináři navštívili pařížské vývojové centrum Renaultu, kde jim byl předveden nový koncept Value Up, jenž má být předobrazem supermini, vyznávajícího podobné hodnoty jako Citroën C4 Cactus. Vůz, jenž má patřit do stejné kategorie jako Clio, má být postaven s důrazem na co největší jednoduchost a technickou nenáročnost, aby byl cenově dostupný pro co nejširší okruh zákazníků, jako prapůvodní malé vozy před desítkami let.

Poměr ceny a užitné hodnoty bude navíc v souladu se současným digitálním věkem namíchán s interiérem ve stylu Tesly Model S. Středový panel experimentálního modelu je podle časopisu Auto Express vybaven 7" dotykovou obrazovkou, jejíž prostřednictvím se ovládá většina palubních systémů, další 7" displej je nalevo od volantu a roli přístrojového štítu převezmou dvě širokoúhlé 15,9" obrazovky.

Ačkoli má jít o vůz větší, než Twingo, ale menší, než Clio, nevyužívá platformu francouzského subkompaktu ani šasi minivozu, ale novou A-entry pro budoucí laciné modely a využíval by malé motory o nízkém výkonu - to vše proto, aby se ušetřily peníze pro zmíněný hi-tech interiér. Má to ale celé jeden háček - Value Up je pouze experimentální interní projekt, jenž ani nemá Renault v plánu nikde ukazovat a slouží pouze ke studiu možností dalšího vývoje automobilů.

Předvedení lehkého (cca 850kg) malého auta, které má být něčím mezi Renaultem 5, Mini a Cactusem a naopak nic s řadu nových laciných modelů Eolabem, s lavicí namísto předních sedadel a použitím přírodních materiálů jako je bambus, dřevo a biotkanina novinářům ovšem určitě nebylo jen tak a je velmi pravděpodobné, že Renault skutečně připravuje "low-tech" model ve stylu Cactusu, tomu ostatně odpovídají i zprávy, že Francouzi chystají řadu nových laciných modelů, mezi nimiž se klidně i takovýto vůz může objevit.

Michal Fokt
Diskuze (2)
15. 12. 2014 08:08
Re: Prokopávání slepých uliček
Rendlík chytl druhý dech.. pár let spali, dělali stejná auta jako ostatní a výsledky šly dolů. Nyní se všechy modely (hlavně na západě) dobře prodávají: Clio, Captur, Twingo - tak si myslím že je spíš nakopl vlastní úspěch..

A ohledně slabších motorů... základní motory u Rendlu jsou vždy aspoň výkonově průměrné, takže to tak žhavý nebude.. Třeba v megane základní 1.6 112hp, dřív jsem to považoval za slabotu a teď už obdobně výkonný základní motor nikdo ve stejné cenové nenabízí...
Avatar - Ada je zase tady
14. 12. 2014 20:11
Prokopávání slepých uliček
Bože, jak hluboko ten rendlík už klesl :no: