Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluce v kempování: Obytný přívěs inspirovaný USB klíčem

Michal Fokt
Diskuze (1)
Také někdy žasnete nad nápaditostí designérů navrhujících externí USB paměťové klíče? Nejste sami, teď dokonce inspirovali i tvůrce obytných přívěsů.

Při naší práci už se stalo před lety téměř pravidlem, že informace od automobilek přicházely na USBčkách, které tak nahradily mnoho kilogramů vážící klasické papírové "presskity", zkombinované případně "vtipně" s kilogramy dalších materiálů. A protože zaujmout chtějí jednotlivé značky i tak, není nouze o všelijaké designové kreace USB klíčů, z nichž miniatura autíčka je málem projevem toho největšího zoufalství. V tomhle oboru se prostě vyplatí mít dodavatele hardwaru s dobrými nápady.

A dnes už klasický princip, kdy se USB otevírá prostřednictvím kloubu na jednom konci, teď inspiroval novozélandské designcentrum W2, které navrhlo obytný přívěs Romotow, jenž vužívá stejného principu. Při převozu vypadá jako klasické USB, po zaparkování se ale rozevře, čímž obytnou plochu zvětší ještě o zastřešenou předzahrádku.

Přívěs by měl být zkonstruován z lehkých materiálů, je brzděný a vybavený solárními panely, automatickým systémem zajištění pomocí podpěr a couvací kamerou. Uvnitř najdete ložnici, kuchyňku a koupenu. Celý projekt je momentálně ve fázi testování, hotovo by mělo být v roce 2015.

Michal Fokt
Diskuze (1)
28. 12. 2012 10:37
Trochu českého designu
Po přečtení nadpisu jsem myslel, že půjde o tento návrh českého studenta.
Přívěs se rozloží a zvětší vnitřní obytnou plochu ne jen terasu.

[odkaz]