Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidiči a zima. Prohlédněte si nejvtipnější memy o řízení v nejdivočejším období roku

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Zima je pro řidiče v České republice jistě nejdobrodružnějším obdobím. 

Nabízí totiž různorodou směs podmínek: může být sucho, může padat sníh, na silnicích se mohou vyskytovat sněhové jazyky nebo přímo bohatá sněhová pokrývka, může být jasno i mlha a kvůli "kratším" dnům je ráno i odpoledne tma. A může také pršet, což, jak jsme se nedávno zase přesvědčili, v kombinaci s teplotami pod bodem mrazu tvoří hodně výživnou kombinaci. Zima je prostě rozmanitá.

Video se připravuje ...

I proto ji zřejmě většina řidičů nemá v oblibě. Existují však i tací, kteří zimu zbožňují, zvlášť když nasněží. Jízda na sněhu má totiž pro šoféry, kteří řídí rádi a mají na to vhodná auta, svoje kouzlo.

Není tedy divu, že zima inspiruje také tvůrce internetových memů určených zejména pro nadšence do aut. Jestli jste se se slovem "meme" ještě náhodou nesetkali, tak připomeneme definici, kterou nabízí česká verze encyklopedie Wikipedia.

Ta u hesla "internetový mem" píše: "Internetový mem (známý také jako internetový meme nebo internetový fenomén) je označení pro myšlenkový koncept, který se šíří prostřednictvím internetu. Termín pochází ze slova mem, které bylo poprvé použito v roce 1976 Richardem Dawkinsem v jeho knize Sobecký gen. Může se jednat o jakoukoli akci, styl nebo jednání, které je šířeno pomocí internetu (sociálních sítí, blogů, e-mailu, diskusních fór) a šíří se tak, že si jej lidé přeposílají mezi sebou. Internetové memy mohou mít formu slov, obrázků, odkazů, internetových stránek, videí, hashtagů aj."

Na českém internetu má s autařskými memy úspěch zejména facebooková stránka Česká automobilová meme, jeden z nejlepších zdrojů zábavy pro lidi, kteří se o auta a řízení aktivně zajímají. Věnuje se tedy i zimě, přičemž v memech se objevují tradiční témata spojená s tímto obdobím: sníh, zadokolky, zimní pneumatiky nebo posyp solí. Že zimní automobilové memy mohou být hodně zábavné, se můžete přesvědčit v galerii.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)