Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rivian se chystá do Evropy. Nabídne tu konkurenta levné tesly

Marek Bednář
Diskuze (16)

Menší rivian s označením R2 se odhalí už v březnu a má být konkurentem Tesly Model Y. Kdy bude v prodeji a na jakých evropských trzích, zatím není jasné.

Výrobce elektromobilů Rivian se zatím nepustil se svými auty mimo Severní Ameriku. Tam od roku 2022 prodává pick-up R1T a SUV R1S. V březnu letošního roku však chce odhalit menší SUV s označením R2 – a to už má přijít i na některé evropské trhy.

K těm bude podle potvrzení mluvčího Rivianu britskému magazínu Auto Express určitě patřit právě Velká Británie. O jaké další  země půjde, není zatím jasné, ale můžeme předpokládat elektromobilům silně nakloněné Norsko či obří trhy, jako je Německo nebo Francie.

Video se připravuje ...

R2 má být rodinné elektrické SUV a velikostně zhruba odpovídat Tesle Model Y. Designový jazyk bude dle upoutávky, kterou Rivian zveřejnil, stejný jako u již známých modelů řady R1. Vůz ale bude mít jinou platformu, takže kapacitu jeho baterie, dojezd či dynamické parametry těžko odhadovat.

Stejně tak zatím není jasné datum příchodu na trh, které se od březnového odhalení může zásadně lišit. Při představení vozu bychom se však, doufejme, měli dozvědět více.

Marek Bednář
Diskuze (16)

Doporučujeme

Avatar - kuk
25. 2. 2024 18:35
Rivian sice zrovna krachuje ale…
…držíme mu palce ať to přežije. Dokonce jim radí i Elon Musk jak na to. Říká ořezat náklady a management musí spát ve fabrice a makat non stop. No nevim zda to v jejich případě bude stačit. :-! :D
23. 2. 2024 22:01
MB doběhla tvrdá realita...
https://fdrive.cz/…ich-modelu-12026#…
Němečtí soudruzi konečně trochu dostávají rozum! :-)
Avatar - Mokrous
23. 2. 2024 21:49
Re: moc líbí
Kdyžtak pak někdo napište tomu kriplovi, že už je na HL a ty jeho hovna už nečtu. A nebo ne, ať si ty prsty třeba poláme, debil.
Jen nechápu proč mi na tyhle HL idioty pořád chodí oznámení o zprávách...
No, co bych od této redakce čekal, že?
Avatar - Mokrous
23. 2. 2024 21:40
Re: moc líbí
OK i tento nick jde na HL, defekte.
Avatar - Mokrous
23. 2. 2024 20:35
Re: moc líbí
Nevysvětlíš. Tihle nadutí ocasové by potřebovali zažít život bez těch malých lidí, kteří jsou občas sice jednodušší a někdy mě dokážou solidně nas.at, ale zaplať pánbůh za ně. Jen díky nim si mohou užívat svého často nepoctivě, nebo vychcaně vybudovaného blahobytu. Vždycky to totiž za ně musí někdo oddřít za mizernou mzdu. Samo se to neudělá. A nemůže být každý plastický chirurg, investiční bankéř, IT specialista, majitel hutí, nebo Alzy, nebo Agrofertu (dále si doplň dle libosti).