Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase pro Pebble Beach

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Rolls-Royce na letošní kalifornskou přehlídku elegance přivezl mimo jiné i speciální provedení modelu Ghost představující novinky ve výbavě pro modelový rok 2013.

Hlavní pozornost příznivců značky Rolls-Royce na letošním Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornském Monterey přitahoval Phantom Coupé Aviator Collection, ale byla zde ještě jedna novinka britského výrobce luxusních automobilů.

Touto novinkou byl Rolls-Royce Ghost Extended Wheelbase, na němž byly předvedeny některé prvky výbavy pro modelový rok 2013 a především posloužil pro předvedení možností individualizačního programu Rolls-Royce Bespoke.

Limuzína se pyšní dvoubarevným lakem karoserie, jejíž spodní část nese modrou Mazarine a na horní část je použita bílá Carrara, kterou lemují linky oranžovou Mandarin. Po otevření dveří se objeví kryty prahů z leštěného kovu, na nichž je květ oranžového máku, oficiální květiny Kalifornie.

Motiv makového květu se opakuje i v interiéru. Zde je na obložení palubní desky a také na opěrkách hlav. Na čalounění je použita přírodní kůže v barvě Navy Blue a Seashell. Ventilovaná zadní sedadla nabízejí masážní funkci a ve výbavě nechybí chladnička.

Novinky pro modelový rok 2013 představuje v případě Ghostu s prodlouženým rozvorem nové panoramatické střešní okno, opěrky hlav čalouněné perforovanou kůží a nově budou k dispozici i některé druhy kůží, které byly doposud v nabídce pouze pro Phantom.

Systém Night Vision je lehce upraven a při rozpoznání chodce na silnici připraví brzdový systém k rychlému zásahu a v případě, že hrozí srážka varuje řidiče vizuálně i akusticky. Součástí komfortní výbavy je otevírání víka zavazadlového prostoru, které reaguje na pohyb nohou a není potřeba stisknout žádný ovladač.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)