Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Ghost Series II: Duch na plastice

Michal Fokt
Diskuze (2)
Rolls-Royce přichází do Ženevy s faceliftem svého "malého" sedanu Ghost, nesoucím označení Series II. Měli byste ho bez problémů rozpoznat.

I superluxusní auta stárnou, sice pomaleji, ale také stárnou a po pěti letech tedy nastává čas na změnu i v případě sedanu Rolls-Royce Ghost. Pochopitelně se nejedná o novou generaci, ale pouze o facelift, jenž by se měl vozu postarat o další dva až tři spokojené roky. Pokud byste čekali změny ve stylu "aby se neřeklo", budete možná překvapení.

Jak už naznačila teaserová fotografie, designéři se odhodlali k (na Rolls-Royce) poměrně radikální změně tvaru předních světlometů, které už nejsou obdélníkové, ale směrem do středu auta "vykousnuté", přičemž současně přestaly tvořit opticky jeden celek s níže umístěnými LED směrovkami. Příď zdobí vkusně prosvícená soška Spirit of Ecstasy a od ní se středem kapoty táhne nový prolis.

Pozměněn byl také nasávací otvor v nárazníku s výpletem a chromovým zdobením, jenž přivádí k brzdám více vzduchu, to už je ale asi spíše pro cvičené oko dlouholetého majitele, stejně jako (údajně) decentní změny tvaru obou nárazníků. Změny optiky zadních svítilen si nejspíš také nevšimnete, stejně jako o něco ostřejších hran lichoběžníkových koncovek výfuku. Na interiéru asi nebylo vizuálně moc co vylepšovat, přibyla tak pouze samočinná převodovka SAT, převzatá z Wraithu, zohledňující při řazení data ze satelitní navigace a bezdrátové wi-fi připojení k internetu na palubě.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 3. 2014 13:09
Re: nadherny palac luxusu
BMW to dělá dobře, malý tourer stejně není žádná hitparáda a světla nejsou v rámci celku špatná.
Avatar - 3_diamanty
5. 3. 2014 09:29
nadherny palac luxusu
ale neodpustim si maly detail:

[odkaz] [odkaz] vs [odkaz] [odkaz]

toto fakt nie je spravny smer svetelnej techniky [odkaz] akoze premiovych aut

jeep na tomto dizajne svetiel len ziskal, je vidiet ze tento tvar svetiel je cool vo svete luxusu :yes: ziadne prerastene svetla ale male stylove kukadla, to je smer kam by sa mali auta uberat, casom na to podla mna vyrobcovia pridu a obrovske svetlomety na vacsine aut casom zmiznu :yes: