Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom: 5.000 mil napříč Jižní Amerikou na videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Z jihoamerických megapolí se Phantom vydal napříč Andami a přes poušť Atacama, aby ukázal, že zvládne i extrémní podmínky.

Rolls-Royce se chystá vstoupit na jihoamerický trh, a tak snímek pořízený už v roce 2008 přichází celkem vhod.

Rolls-Royce Phantom se již mnohokrát představil v písečných dunách na Blízkém východě, ale film z roku 2008 odhaluje, jak si umí tato luxusní limuzína poradit s nástrahami, které jí připravila jízda z hlavního města Argentiny, Buenos Aires, přes Chile zpět do argentinského města Salta.

Během cesty dlouhé 5000 mil (přes 8 tisíc km) se Phantom musel vypořádat vedle provozu jihoamerických velkoměst, s větrem ošlehanými plážemi, prašným cestami a především musel překonat Andy a také poušť Atacama, která je nejsušší pouští na Zemi.

Rolls-Royce nyní snímek, který vznikl během cesty v roce 2008, hodlá využít k propagaci svých modelů při oficiálním vstupu na jihoamerický trh. První showroomy se mají otevřít v březnu 2012 v Chile a Brazílii.

Zastoupení pro Chile získala společnost Williamson Balfour Motors, člen Inchcape Group, v jejímž čele je Peter Aberle. V Brazílii bude Rolls-Royce zastupovat Via Italia Group, kterou vede Francisco Longo.

Rolls-Royce také nedávno oznámil, že výrobní závod a sídlo v Goodwoodu v západním Sussexu v příštích měsících rozšíří, aby mohl uspokojit zájem zákazníků o své modely Ghost a Phantom. Celková investice do tohoto projektu se má pohybovat okolo 10 milionů britských liber.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - Pjenkava
5. 1. 2012 08:50
Re: Video pekne , ale trochu bez hlbky.
Já taky. Už mě ty miliony v kapse svrbí – asi to nevydržim a pojedu si ho koupit do Německa. >:D
6. 12. 2011 10:11
SUV
dedukciou z videa prideme na to, ze Phantom je vlastne SUV ;-)
10. 11. 2011 00:27
Re: To je pěkný že to projede pouští, vyškrábe se do kopce a
>:D >:D to je pravda vlastně :yes: tak kupuju! A aspoň to kamení z lomu na stavbu zídky na zahrádku v tom budu vozit.. >:-[]
Avatar - JDM
9. 11. 2011 21:33
Re: To je pěkný že to projede pouští, vyškrábe se do kopce a
kdyby si phantomen je pro dřevo "vozil bys dřevo do lesa" když ti bude stát u chaty a budeš mít stopený všechny polínka stačí zaběhnou do Rollse a vyloupnout kus palubky :-)
9. 11. 2011 16:15
Re: Video pekne , ale trochu bez hlbky.
Jsem zvedav, jestli budeme mit nekdy zastoupeni i unas?