Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rover se vrací. V Číně

Libor Zezulka
Diskuze (15)
MG Rover vyhlásil bankrot v dubnu, ale osud značek Rover a MG zůstává nadále nejistý. Jedno je jisté téměř určitě: Rover 75 bude žít dál. Jen ne v Evropě.

Skupina MG Rover složená z automobilek Rover a MG vyhlásila v polovině dubna bankrot, čímž ukončila strastiplnou a nakonec neúspěšnou cestu za lepšími zítřky. Zatímco společnost PricewaterhouseCoopers vyhodnocuje podané nabídky a připravuje se rozprodat automobilku po částech, čínská skupina SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) plánuje zahájení výroby modelu 75 pro čínský trh.

SAIC si nárokuje dušení vlastnictví nejen Roveru 75, ale také 25 a dokonce už požádal společnost Ricardo, aby najala některé bývalé pracovníky britské automobilky pro práci na vlastních projektech. Rover 75 mezi tím prochází několika úpravami, které jsou nutné pro úspěšné působení na čínském trhu. Automobil získá robustnější a komfortnější odpružení a motor schopný spalovat méně kvalitní benzín.

Čínští zákazníci rovněž preferují více místa na zadních sedadlech, neboť mnoho z nich si pořizuje s novým vozem i nového řidiče, Číňané si dále potrpí na DVD systém a klimatizaci pro zadní sedadla.

Libor Zezulka
Diskuze (15)