Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozhovor s TV moderátorkou Janou Peroutkovou: Nejbrutálnější bylo kojení na dálnici

Tomáš Hadač
Diskuze (0)

„Řízení miluju,“ zdůrazňuje několikrát při našem setkání moderátorka České televize Jana Peroutková. Za volant si poprvé sedla dávno před osmnáctými narozeninami. A od té doby to je jedna perla za druhou.

Vyzvedává nás krásně upravená (právě vyšla z maskérny) na recepci v budově zpravodajství České televize. Zhruba za dvě hodinky bude tady na Kavčích horách moderovat Události. Předtím si ale s třiatřicetiletou Janou Peroutkovou budeme povídat o autech. A dost otevřeně.

Jaká první vzpomínka se vám vybaví ve spojení s auty?

Pomatuju si, že mě táta učil řídit ještě před osmnáctinami. Ale jestli mi bylo patnáct, nebo třináct, tím si jistá nejsem. Jen že to bylo v lesích u Čechtic, a taky že byl táta hóódně nervózní ze mě. Pořád sebou cukal, jak mi chtěl na volant sahat. Navíc neměl pod kontrolou pedály. Zásadní ale je, že mi nenadával, byť mi několikrát „chcípnul“ motor.

Video se připravuje ...

Na druhou stranu dobrý trénink pro autoškolu…

Ta byla v pohodě. Absolvovala jsem ji, když jsem chodila v Čáslavi na gympl. Lektorku jsem měla ženu, celkem punkerku. Volila trasy, na nichž si vyzvedávala různé věci, občas jsme zavítali i k ní domů. Mimochodem vůbec první jízda byla taková, že jsme se tam potkaly dvě holky a učitelka se nás zeptala, která z nás umí řídit. Že by potřebovala lehce svižnějším tempem někam hodit. Takže moje první oficiální jízda proběhla hned na dálnici.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Tomáš Hadač
Diskuze (0)

Doporučujeme