Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab nebude na IAA 2011 ve Frankfurtu

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
Automobilka Saab se z finančních důvodů rozhodla nevystavovat na frankfurtském autosalonu.

Přítomnost na autosalonu stojí automobilky nemalé peníze, severský Saab se proto rozhodl ušetřit a zmiňované finanční prostředky raději použít na obnovení výroby vozidel v Trollhättanu. Na firemním blogu Inside.saab.com to uvedl nadšenec a zaměstnanec Saabu Steve Wade.

Saab si je vědom toho, že neúčast na globálně sledované akci typu IAA není dobrým řešením, současnému vedení však nezbývalo než zvolit to nejméně špatné řešení a tím je bezesporu snaha o znovuvybudování stabilní pozice Saabu. Ostatně, podílníci by se nejspíše na honosný stánek nedívali s nadšením, zvláště s vědomím, že použité peníze mohly být použity přímo dovnitř společnosti.

Saab se teď musí znovu stát výrobcem automobilů, čas na výstavy prý přijde hned, jak to okolnosti dovolí.

Jakmile se továrny Saabu vrátí do výrobního režimu, máme se prý těšit na nové kombi řady 9-5, naposledy modernizovanou řadu 9-3 a ze zámoří má začít přijíždět dlouho očekávané SUV 9-4X.

Aleš Jungmann
Diskuze (6)
16. 8. 2011 18:44
Downsizing
...je dnes skloňován ve všech pádech. Takže SAAB může zabít dvě mouchy jednou ranou - ušetřit a ještě jít s dobou.

Stačí oprášit tříválcový dvoutakt 850 z šestadevadesátky Monte Carlo. >:D >:D >:D
[odkaz]
[odkaz]

16. 8. 2011 12:22
hmmm
kdy už bude konec tohoto trápění?
16. 8. 2011 09:22
Myslím, že je to špatné řešení.
Jak říkal H. Ford: "Kdbybych měl poslední dolar, dal bych jej do reklamy". Být méně viděn - méně prodávat, budou chybět další penízky na rozjezd výroby. Jedině, že je ještě plán "B", který znají jen současní vlastníci (třeba další prodej...).
Avatar - R32
16. 8. 2011 09:13
Re: Saab
Najvyšší čas odpojiť konečne pacienta od prístrojov alebo pustiť k stolu čínskeho doktora ktorý mu dá tak potrebnú transfúziu... Aktuálna kóma odrádza potenciálnych kupcov aj investorov, SAAB môžu nakopnúť iba predaje za čínskym múrom. ;-\
16. 8. 2011 07:52
Saab
Myslim si, ze tato sprava neprekvapi nikoho.