Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saleen Mustang: 740 vytuněných koní pro americkou policii

Michal Fokt
Diskuze (4)
Jak nejlépe nahnat strach majitelům upravených aut? Samozřejmě upraveným autem. Před tímhle policejním fordem je lepší se mít na pozoru.

Majitele tuningem pozměněných aut nemá nikdo rád. Výrobcům se nelíbí, že někdo mění vlastnosti pracně vyvíjených aut a ostatním řidičům a policii pak to, že se vlastníci těchto vozů nebojí svá upravená auta použít. Na silnici se proto musí v řadách strážců zákona pohybovat někdo, u něhož je hned jasné, že už jen pouhé pomyšlení na nějaké silniční divočení nemá šanci na úspěch.

Policejní oddělení v kalifornském Riverside teď dostalo auto, které si respekt zjednat určitě dokáže. Jmenuje se Saleen Mustang Police Car, což vlastně prozrazuje všechno - jedná se o Ford Mustang, upravený firmou Saleen pro potřeby policejního sboru. Zvenku je v policejním zbarvení docela nenápadný, ale zdání klame.

Speciál vychází z verze Saleen 302 Black Label a kompresorem přeplňovaný V8 5,0 l disponuje výkonem 740 koní (544 kW) a točivým momentem 812 N.m. Má také přepracovaný podvozek a posílené brzdy. Nechybí majáky, ukryté v přídi tak, by nezhoršovaly aerodynamiku auta a kabina byla upravena taktéž potřebám policie, což znamená zejména montáž vysílačky, kamery a držáku zbraní.

Michal Fokt
Diskuze (4)
15. 5. 2017 12:14
Re: Kelifornja a mustang?
as priste, dalsi mustang je totiy vyvyjeny jiz jako hybrid, takze tam trocha te elektriny casem bude >:D

tyhle bestie beztak dodavaji upravci sami, je to podobne jako to pujcene BMW i8 Ceske policii, jen s tim rozdilem ze v USA jim ho nepujci ale daji
15. 5. 2017 08:28
Kelifornja a mustang?
Ako je to mozne, take neekologicje vozidlo? Miestna eko-brainless lobby mala predsa zaradit elektrinu!
15. 5. 2017 06:34
Re: Lepší jak Superb
A k čemu by místo Supů za pár šlupek byla?
Avatar - CHerokee
14. 5. 2017 23:09
Lepší jak Superb
Tomu říkám nadupaná buzerkára....