Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šampion F1 prodává svůj Nissan GT-R. Dostal ho darem, je v podstatě nejetý

Filip Melich
Diskuze (0)

Podobně jako Vettel opouští formuli 1, tak Vettelovu sbírku opouští jeden z jeho vozů. Jde o Nissan GT-R Black Edition, který byl od výroby v roce 2012 prakticky nejetý.

Když máte lásku k autům a plat jezdce formule 1, je pochopitelné, že se vám v garáži nashromáždí pěkná sbírka motorových hraček. Úspěšný německý závodník Sebastian Vettel není výjimkou. Čtyřnásobný světový šampion ovšem auta jen neschraňuje, čas od času je také posílá dále do světa. Po loňském prodeji části své sbírky pokračuje i letos a nabízí svůj Nissan GT-R.

Zatímco loni se Vettel zbavoval takových kousků, jako bylo například jeho Ferrari Enzo, letos k prodeji nabízí více plebejský Nissan GT-R. Jde o exemplář vyrobený v roce 2012, registrovaný ve Švýcarsku, jehož je Sebastian Vettel prvním majitelem. Navíc nejde o běžné provedení, nýbrž o žádanou Black Edition.

Video se připravuje ...

Nissan GT-R je v Black Edition vybaven například zadním karbonovým křídlem, 20palcovými koly Rays nebo sedadly Recaro s čalouněním kombinujícím černou a červenou barvu. Krom specifické výbavy a detailů jde po technické stránce o standardní GT-R generace R35, což znamená dvojitě přeplňovaný 3,8litrový V6 pod přední kapotou.

Protože GT-R procházelo během své dlouhé kariéry průběžnými vylepšeními, připomeňme, že v roce 2012 produkovalo 395 kW při 6.400 ot/min a 607 Nm mezi 3.200 a 5.200 ot/min. Samozřejmostí jsou pohon všech čtyř kol a dvouspojková šestistupňová převodovka. S hmotností do 1,8 tuny šlo při představení v roce 2007 o zápasníka v těžké váze, ovšem dnes už se jeho hmotnost tak vysoká nezdá.

Ceny generace R35 sice ještě nedosahují stratosférických výšin, ale připočtěte něco navíc za limitovanou edici, přidejte příplatek za slavného původního majitele a dostanete se na cenu 250.000 euro, tedy přes 6 milionů korun. Jde navíc o nejetý kousek, protože Vettel jej jen postavil do garáže, takže auto od výroby v roce 2012 najelo pouhých 150 kilometrů.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme