Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania pro boj s odpady v Buenos Aires

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Vozidla značky Scania tvoří významnou součást vozového parku společnosti Cliba. Ta je využívá pro svoz komunálního odpadu v hlavním městě Argentiny.

Společnost Cliba, která je součástí argentinské obchodní skupiny Benito Roggio Ambiental (BRA), jejíž hlavní činností je specializace na komunální služby, rozvíjí v Buenos Aires za využití vozidel značky Scania novou metodu pro svoz odpadu.

Společnost Cliba využívá tři hlavní metody sběru komunálního odpadu, v podobě manuálního vyprázdnění odpadkových košů, klasického vyprazdňování kontejnerů na odpad do zadní strany nástavby nákladního vozidla a vyprázdnění kontejnerů za pomoci vozidel s ramenem pro jejich boční vyzvednutí.

Právě posledně jmenované řešení začíná i díky flotile téměř osmdesáti vozidel značky Scania u společnosti Cliba převažovat a to především díky skutečnosti, že toto řešení je nejrychlejší a zároveň i ekonomicky výhodné.

Rameno pro boční vyzvednutí kontejneru je u vozidel společnosti Ciba ovládáno z kabiny vozidla a na vybrané trasy, na nichž jsou osazeny s tímto systémem kompatibilní kontejnery, může vyrazit pouze řidiče bez dalších posádky, kterou potřebují vozidla s klasickou nástavbou pro vyprázdnění kontejnerů do její zadní strany.

Společnost Ciba využívá vozidla Scania s rameny pro boční vyzvednutí kontejnerů v několika přidělených zónách Buenos Aires a pro představu o množství odvezeného odpadu uvádí, že jen v jedné zóny, v níž žije 800.000 obyvatel je ročně vyprodukována 368 milionů kilogramů odpadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)