Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania snižuje výrobu autobusů v Polsku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ekonomická situace a slábnoucí poptávka donutily společnost Scania AB k redukci výroby v jejím polském závodě.

Scania AB oficiálně oznámila, že je nucena snížit výrobu autobusů ve svém podniku v polském Slupsku. Důvodem je stále se snižující poptávka po autobusech pro městskou dopravu na nejdůležitějších trzích. To se týká právě autobusů modelových řad Omni, jejichž výroba probíhá v Polsku.

V důsledku snižování produkce dojde i na propouštění a výrobní podnik v Polsku má opustit celkem 142 zaměstnanců. Společnost Scania AB rozvíjí pro tyto zaměstnance podpůrné programy, které jsou výsledkem jednání s odbory a zahrnují mimo jiné možnost předčasného odchodu do důchodu a odstupné.

Podle vedení společnosti se na nejdůležitějších trzích stále neobjevují ani nejmenší náznaky zlepšení, což znamená, že Scania očekává pokračující slabou poptávku po autobusech i v příštím roce a na tuto nepříznivou situaci se připravuje.

Podnik v polském Slupsku, s téměř 700 zaměstnanci, je centrem evropské produkce kompletních autobusů Scania pro městskou hromadnou dopravu a jsou zde vyráběny autobusy modelových řad OmniCity a OmniLink. Vedle kompletních autobusů se zde montují i podvozky, které jsou dodávány karosářským firmám v Evropě, Africe a Asii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)