Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Schaeffler 4ePerformance je zběsile driftující Audi RS 3 Sedan na elektřinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Schaeffler AG prostřednictvím konceptu na základech Audi RS 3 Sedan demonstruje, jak rychle zle techniku monopostů pro šampionát Formule E využít v osobním voze.

Skupina Schaeffler AG, zahrnující produktové značky INA, LuK a FAG, je v celosvětovém měřítku předním dodavatelem dílů pro automobilový a strojírenský průmysl. Zároveň se jedná o hlavního sponzora týmu Audi Sport ABT Schaeffler v sérii ABB FIA Formule E.

Koncept Schaeffler 4ePerformance má být ukázkovým příkladem toho, jak lze techniku vyvíjenou pro závodní vozy přenést do sériových vozů. Pro tento účel využívá koncept karoserii Audi RS 3 Sedan ve spojení s elektromotory, určenými původně pro monopost ABT Schaeffler FE01 Formula E.

Sedan je osazen celkem čtyřmi elektromotory, z nichž každý disponuje výkonem 220 kW a roztáčí jedno kolo. Na přední i zadní nápravě je mezi elektromotory převodovka, která umožňuje vektorování točivého momentu.

Celkový výkon tohoto pohonného systému je podle materiálů společnosti Schaeffler AG kolem 880 kW (téměř 1200 koní) a koncept díky němu zvládne akceleraci z 0 na 200 km/h za méně než 7,0 s. Baterie s celkovou kapacitou 64 kWh jsou rozděleny do dvou bloků.

Schaeffler 4ePerformance není pouhým reklamním poutačem, ale jedná se především o laboratoř na kolech, kterou společnost Schaeffler AG v současnosti využívá pro vývoj vlastních systémů pro řízení dynamiky jízdy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)