Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Altea FR: finální podoba

Libor Zezulka
Diskuze (38)
Ve Frankfurtu představil Seat sportovní alternativu MPV Altea FR jako koncept, na Motor Show v Essenu ukázal již sériovou verzi.

Necelé dva roky po představení nového modelu a tři měsíce po premiéře sportovního konceptu na autosalonu ve Frankfurtu odhalil Seat na Motor Show v Essenu sériovou podobu sportovní alternativy kompaktního MPV Altea. Sériová Altea FR se podle očekávání od frankfurtské studie prakticky neliší, dokonce ani v porovnání s civilní variantou sportovní prvky nebijí do očí.

Seat se omezil na úpravu předního a zadního nárazníku, výběr vhodných 17palcových litých kol a dvojitou chromovanou koncovku výfuku. Dovnitř umístil sportovní sedačky a tříramenný sportovní volant, vyměnil podklad přístrojové desky a ve větší míře využil chrom a kůži. Pod kapotou zůstal vznětový čtyřválec 2.0 TDI s výkonem 125 kW a točivým momentem 350 Nm spojený s šestistupňovou manuální převodovkou s upraveným poměrem.

Podvozek Altey FR se vzpěrami McPherson vpředu a zadní víceprvkovou nápravou vylepšil Seat sportovními pružinami a zesílenými stabilizátory, takže sportovní MPV pokleslo o 7 mm. Altea FR bude standardně vybavena elektronickým stabilizačním systémem ESP a protiprokluzovým systémem TSC, pochlubí se i posílenými brzdami. V prodeji se objeví na počátku příštího roku.

Libor Zezulka
Diskuze (38)
29. 11. 2005 21:15
Re: JAKO NA ZAVOLANOU
:-) Věděl jsem, že naskočíš ;-) Ale, brácho... teď prostě s tebou souhlasit nemohu. Altea je krásná, a ta porce sportovního šmrncu ji prostě padne. :yes:
29. 11. 2005 20:57
Re: JAKO NA ZAVOLANOU
Já nevím... proč ty i pod Seatem musíš ausgerechnet psát o Subaru ;-)
29. 11. 2005 19:19
JAKO NA ZAVOLANOU
Sakra mrkni na to dělo... Konečně už nebudou jezdit jen v tý okrový. Tohle povedený auto, to chce švih a bušící srdce. Dokonale dávkovaná porce moderny, stylu, odrazu doby, nekonečný touhy mít pořádnou káru a v neposlední řadě - praktičnosti. Já volám - bravo SEAT.