Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Leon: První fotografie třetí generace

David Bureš
Diskuze (192)

Místo oblých linek ostré hrany, takové jsou tvary nového Seatu Leon.

Na internetu se objevily první fotografie třetí generace Seatu Leon, na kterých je zobrazena pětidveřová varianta. Automobil má mít oficiální premiéru na podzim, na pařížském autosalonu.

Vůz používá podobné stylistické prvky jako Ibiza a nové Toledo, tyto modely španělské značky jsou si podobné především při pohledu zepředu. Příď Leonu je ostře řezaná, maska chladiče i otvor v nárazníku mají čtyřúhelníkový tvar.

Při pohledu na bok je jasné, že se automobil vzdá „skrytých“ klik bočních zadních dveří, které používá aktuální generace. Je to i tím, že v plánech je sportovněji laděná třídveřová varianta.

Koncové světlomety jsou úzké, na víku zavazadelníku je vyobrazen nápis Leon tak jako u odcházející generace.

Nová generace Leonu působí velice dynamicky, což je ještě více zdůrazněno u varianty FR. Ta disponuje výrazněji řezaným předním nárazníkem, maskou chladiče s jinou mřížkou a upraveným zadním nárazníkem s černými prvky.

Automobil použije koncernovou modulární platformu MQB. Prvním sériovým automobilem s touto platformou je třetí generace Audi A3. V blízké době vedle Leonu dorazí další dvě auta s platformou MQB – Volkswagen Golf VII a nová Škoda Octavia. Do budoucna se samozřejmě počítá s dalšími.

K dispozici zatím nejsou oficiální informace. Je však jasné, že nabídka motorů bude prakticky stejná s novým Audi A3, Škodou Octavia nebo VW Golf sedmé generace.

David Bureš
Diskuze (192)
28. 2. 2013 12:01
novy leon
Samozrejme ze novy leon je dizajnovo podarene auto, stale si vsak myslim, ze leon II je z mojho pohladu krajsi. Skryte klucky druhych dveri mohli ostat ponechane. Na novy by som nepresedlal uz len z dovodu tuhej zadnej napravy. Starsi je krasne ovladatelny a stabilny vdaka vybornemu podvozku. Tuto vyhodu novy leon stratil. VW ma nasiera tym ich pristupom, ked chce na jednej strane zo seatu prosperujucu automobilku, na druhej strane mu ale pre istotu podpili konar, tym ze mu nenadeli viacprvok ani pri silnejsich motoroch. Seat nemohol za nizsie predaje, za tie moze jeho matersky VW, ktoremu davam big :no: Leon je urcite krajsi ako Golf aj Oktavka, ale nejak mu nebolo dopriane. Oktavka to kompenzuje tym stahovackym kufrom, golf je skratka golf, ale co okrem krajsieho dizajnu dali leonu?
16. 7. 2012 19:27
Re: Povedené
No vidis a ono to ma byt konkurent Oktávke...ale pravda,je to ako Ibiza >:D
16. 7. 2012 15:02
Re: Koncernové hranění
A chapat je este celkom nieco ine, vies?
16. 7. 2012 12:42
Re: Full LED svetlomety?
tak a je to definitivne potvrdene v oficialnej tlacovej sprave:

"The availability of full-LED headlamps for the new, third generation Leon is a pioneering move by SEAT - a first in the family hatchback class. This technology combines striking design with exceptional illumination." :yes: :yes: :yes:
Avatar - Emel
16. 7. 2012 10:00
Re: Krok
Jestli takhle budou vypadat i běžná provedení, máme se na co těšit. A také se samozřejmě můžeme těšit na nový Golf a Octavii... VW by jistě nedopustil, aby SEAT zastínil nového Golfa.