Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat rozšíří nabídku o praktické modely

Ondřej Láník
Diskuze (54)
Martin Winterkorn, předseda představenstva Audi AG, naznačil v rozhovoru pro Auto Motor und Sport kam se bude ubírat španělská automobilka Seat v nejbližších letech. Sportovní image se bude rozšiřovat směrem k praktickým modelům pro rodinu i podnikání...

Martin Winterkorn, předseda představenstva Audi AG, naznačil v rozhovoru pro Auto Motor und Sport kam se bude ubírat španělská automobilka Seat v nejbližších letech. Sportovní image se bude rozšiřovat směrem k praktickým modelům pro rodinu, podnikání a vyloučen není ani nástupce malé Arosy. Seat usilovně hledá cestu jak zvýšit počty vyrobených a prodaných vozů.

"Máme továrnu na 500.000 automobilů, které ale ve skutečnosti nevyrábíme." odpovídá Winkelhorn na otázku týkající se sanace Seatu. V minulém roce Seat vyrobil asi 400 tisíc automobilů, z čehož 15 tisíc vzniklo mimo hlavní závod V Martorellu. Šlo hlavně o velkoprostorové Alhambry vyráběné v portugalské továrně Volkswagenu.

Orientace na sportovně zaměřené modely jako řada FR nebo Cupra je podle šéfa Audi AG (do jejíž skupiny Seat patří) správná, ale současně by se Seat neměl vzdávat ani nižších segmentů.

"Orientace na dražší a sportovnější modely nás stála mnoho nevyrobených kusů. Současné modely rozšíříme směrem dolů. Mimo to není ani model odpovídající pozici Caddy u Volkswagenu vyloučen. Alhambra je úspěšná a proto prověřujeme, zda jsme schopni během krátké doby uvést na trh nový model" uvedl pro Auto Motor und Sport Winterkorn.

Nejbližším rozšířením modelového programu Seatu je kombi na bázi modelu Altea/Toledo, které by se mělo představit ještě letos. Příští rok příjde pravděpodobně van odvozený z osobního vozu, tedy stejný postup jako použil Volkswagen u modelu Caddy a aŽ v roce 2008 by se měla představit nová Alhambra. Nejdůležitější novinkou pro Seat však bude nová Ibiza.

Ondřej Láník
Diskuze (54)
24. 2. 2006 23:25
Re: Möj príbeh...
Bravo :yes: ;-)