Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastian Vettel školil vrstevníky už před mnoha lety. Takhle se mladíčkovi dařilo na motokárách

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Zatímco dnes je kamerami střežen takřka na každém kroku, dobových záběrů ze závodního mládí Sebastian Vettel příliš nemá. Nějaké ale přeci, jako třeba toto video z roku 2000.

Video se připravuje ...

Na něm vidíme teprve třináctiletého Vettela bojujícího o první úspěchy na motokárách. Němec na nich začal závodit v roce 1995 a získal několik titulů. Roku 2003 se stal účastníkem německé Formule BMW a odstartoval tak kapitolu závodění v monopostech.

Její vrchol? Aktuálně čtyři mistrovské tituly ve Formuli 1, přičemž o ten další bojuje v roce letošním s Lewisem Hamiltonem. A i když to pro něj po několika zaváháních nevypadá slibně, čtyři závody před koncem ročníku má stále šanci.

Můžeme si všimnout, že již v útlém věku podporovala talentovaného závodníka společnost Red Bull, motokárových podniků se zúčastnil s helmou se dvěma rudými býky. Právě s rakouským týmem získal Sebastian Vettel své čtyři mistrovské triumfy, stalo se tak v letech 2010-2013. Od roku 2015 působí ve službách Ferrari a snaží se stáj z Maranella znovu prodrat na vrchol. Letošní sezona avizuje, že se mu to postupnými krůčky daří.

Rozhodnutí o držiteli letošního titulu mistra světa může padnout již dnes večer během Velké ceny USA. Pokud Lewis Hamilton vyhraje a Vettel bude nejlépe šestý, Brit se stane šampionem. Naopak když se jezdec Mercedesu neumístí na prvních dvou místech, rozhodovat se bude až v dalších závodech.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)