Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Trojnásobný mistr F1 Hamilton válel už za mlada. Takhle mu to šlo na motokárách

David Bureš
Diskuze (0)
Talent se pozná už v mládí, což v minulosti dokázal nejen Ayrton Senna nebo Sebastian Vettel, ale také Lewis Hamilton. Už ve 13 letech hravě porážel soupeře na motokárách.

Video se připravuje ...

Motokáry jsou pro jedny zajímavé odreagování při setkání s partou přátel, pro jiné koníček. Naopak pro další skupinu je to tvrdý sport, který je jeden ze schodů na dlouhé cestě za vysněnou účastí v okruhových závodech. Do ní patřil i trojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Lewis Hamilton, který už ve 13 letech dokazoval, že to „kroužení kolem dokola“ mu docela jde.

Ukazuje to i přiložené video z roku 1998, kdy v závodě šampionátu Formula Junior Intercontinental A na okruhu Larkhall tehdy třináctiletý Hamilton porazil všechny soupeře s více než patnáctisekundovým náskokem. Mladičký závodník se ani trochu nebál tehdejšího deště a jel jako ďas i na mokré trati. Druhý přitom tenkrát skončil jeho kamarád Alex Lloyd, kterého věrní fanoušci motorsportu mohou znát z formulové série IndyCar, kde však nikdy nedosáhl větších úspěchů.

Právě toto vítězství přitom bylo jedním z důvodů, proč už v tehdejším roce, v pouhých 13 letech, mladý Lewis podepsal smlouvu se stájí McLaren. Ta ho od té doby podporovala při jeho snaze závodit ve Formuli 1, což se nakonec opravdu povedlo. Dnes je Hamilton sice členem stáje Mercedes, svoji kariéru v F1 ale skutečně zahájil v McLarenu, za který jezdil mezi lety 2007 a 2012. A účinkování to bylo ryze úspěšné, už v první sezoně se stal vicemistrem šampionátu, aby jen o rok později získal první ze svých dnešních tří titulů mistra světa. Ty zbývající ale přišly až po odchodu k trojcípé hvězdě.

David Bureš
Diskuze (0)