Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastian Vettel z Monaka přímo na testování Infiniti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Trojnásobný mistr světa Formule 1 Sebastian Vettel se již za necelých 24 hodin po zisku druhého místa v Monaku účastnil testování vozů značky Infiniti na okruhu Paul Ricard.

Sebastian Vettel je od letošního roku ředitelem pro výkon u značky Infiniti a aktivně se podílí na vývoji jejích nových modelů. Právě díky tomu byl již několik hodin po dojetí závodu Formule 1 v Monaku společně s vývojovými týmem japonské prémiové značky na francouzském okruhu Paul Ricard.

Společně s vývojovým týmem z European Infiniti Dynamic Performance Team zkoumal a testoval Sebastian Vettel několik hodin jízdní vlastnosti a ovladatelnost řady nejnovějších prémiových vozů.

Cílem tohoto testování bylo získat přímo od Vettela názory na důležité vlastnosti automobilů, jako je řízení, zpětná vazba a pocity z obratnosti a jízdního komfortu ve zkoušených vozech. Podle Sebastiana Vettela je důležité rozvíjet jízdní vlastnosti sériových modelů Infiniti a dále zdokonalovat pocit zpětné vazby z celého vozu poskytovaný řidiči při zachování komfortu na běžných silnicích.

V nedávné minulosti se Vettel podílel na vývoji a testování limitované verze SUV FX, která nesla jeho jméno a z fáze konceptu se dostala do sériové produkce. Spolu se zkušebním jezdcem Sebastienem Buemim ze Švýcarska pak ladili také sedan střední třídy Q50. Zkoušeli jej na mnoha závodních tratích včetně legendární Severní smyčky Nürburgringu a okruhu Catalunya nedaleko Barcelony. Vettel spolupracoval rovněž s inženýry přímo v Japonsku, pomáhal jim s optimálním nastavením podvozku i posilovače řízení kvůli optimální zpětné vazbě.

Testování, které provádí Infiniti tento týden na okruhu Paul Ricard, má přímo ovlivnit vývoj budoucích modelů této prémiové značky. Jedním z nich má být i kompaktní model, jehož výroba se má od roku 2015 rozběhnout v Evropě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
29. 5. 2013 19:59
hmmm
ten se má... ;-) :yes: