Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Alfy Romeo promluvil o třetím SUV, chce pokrýt nejpopulárnější segmenty

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Třetí SUV v nabídce tradiční italské značky by podle některých spekulací mohlo nést jméno Brennero a na trhy může dorazit v roce 2024.

Modelová nabídka značky Alfa Romeo je v posledních letech poměrně chudá, již příští rok bychom se ale měli dočkat dlouho očekávané novinky, kterou má být nové SUV Tonale. V roce 2024 by pak podle mnohých spekulací mohlo dorazit ještě třetí SUV, které by se velikostí zařadilo pod modely Stelvio a Tonale.

Tyto spekulace navíc nedávno v rozhovoru s britskými novináři přiživil také Jean-Phillipe Imparato, šéf značky Alfa Romeo. Podle jeho slov by totiž třetí SUV v nabídce pomohlo automobilce pokrýt nejpopulárnější segmenty, což by mělo pomoci k lepším ekonomickým výsledkům.

Jsem přesvědčen, že pokud chci do 10 let dostat Alfu Romeo na bezpečnou stranu rovnice zisků a ztrát, musím být v těch největších segmentech na světě. Potřebují být v B-SUV a C-SUV segmentech. Stát v rohu nepřináší žádné výsledky,“ citují kolegové z Motor1 slova šéfa značky.

Imparato tak možná narážel na zvěsti italského tisku z minulého roku, podle kterých pracuje Alfa Romeo na vývoji modelu s označením Brennero. Údajně by se mělo jednat o malé SUV, menší než  Stelvio a Tonale, jehož výroba by měla probíhat v Polsku za využití technicky společnosti Stellantis. Na trhu by se pak vůz mohl postavit například crossoverům Mini.

Novinka by mohla na trhy dorazit v roce 2024, zatím ovšem nevíme, jakou techniku bude ukrývat pod kapotou. Imparato ovšem nedávno nastínil, že se nejspíš dočkáme i čistě elektrických modelů Quadrifoglio. Je tak možné, že asi městské SUV Brennero neunikne jisté formě elektrifikace. Ostatně Tonale, které se představí příští rok, bude prvním plug-in hybridem značky.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
10. 11. 2021 20:14
Re: Re: Šéf Alfy Romeo promluvil.
Masovka či nie, nič to nemení na tom, že základ majú, akurát nahodia iný kabát, interiér a nový model je na svete za zlomok ceny.
9. 11. 2021 22:29
Re: Šéf Alfy Romeo promluvil.
Jenže Opel na rozdíl od Alfy masovka, která má několik řad aut. Alfa má na trhu 2 modely a prodává míň aut než Lancia s jedním obstarožním masovým modelem Y ;-)
9. 11. 2021 16:53
Re: Něco dodejte na trh...
To třetí úplně stejně zabijí cenou, jako vždy… tj prodají o 20tis aut ročně víc, hmmm a dál?
Avatar - sorpersa
9. 11. 2021 15:13
Re: No tak určitě...
Siruácia je veľmi neprehľadná, skôr by som šiel cestou 1,5 FF hybrid, ktorý akurát majú montovať do Tipa, ako základ pre Alfu s pekným dizajnom myslím by to šlo....
Avatar - Barrichello
9. 11. 2021 14:14
Re: No tak určitě...
to bude pro Alfu konečná, na podobné řešení spoléhal Jaguar, nakonec v Evropě prodává jen naftová SUV, elektromobil nikdo nekupuje, to je těžký propadák, v Arábii, Austrálii a USA prodávaj jen F-type a sedany s V8 :-) ale plný huby keců o elektrice a naonec si musí kupovat povolenky u Tesly :-) :-)