Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Tesly pomluvil Lotus, příští sporťák na bázi Elise nebude

Michal Fokt
Diskuze (26)
Není jasné, zda Tesla plánuje návrat sportovního elektromobilu, ale i kdyby ano, už rozhodně nebude využívat šasi od značky Lotus.

Teslu momentálně živí prodej luxusního sedanu Model S, ovšem v budoucnu se chystá rozšíření nabídky. Šéf firmy Elon Musk usiluje o luxusní SUV a spekuluje se také o návratu sportovního vozu do portfolia, vždyť právě s ním automobilka původně začínala.

Tesla Roadster coby prvotina značky využívala šasi Lotusu Elise, podobně jako řada dalších podobných projektů (Hennessey Venom GT atp.), což se ale v žádném případě nebude opakovat. Zájem nemá Tesla a po Muskově posledním výstupu by ho už neměl určitě ani sám Lotus.

Americký manažer totiž na adresu Elise prohlásil, že při výrobě Tesly Roadster "vyměnili většinu z toho zatraceného auta". Pokud by mohl vrátit čas, už by prý techniku Lotusu nepoužil a raději by postavil celý vůz úplně od základů.

Elon Musk si vůbec nebere servítky, už zvládl pobouřit svými prohlášeními na adresu spalovacích motorů, vodíkových palivových článků, svého bývalého konkurenta Fiskera, BMW i3, Nissan Leaf a zástup dalších. Po tomto prohlášení se řady jeho přízivců patrně nerozrostou...

Michal Fokt
Diskuze (26)
Avatar - dolfi
21. 5. 2014 23:09
kdyby se místo pomluv...
...staral o to, aby ukočíroval přehnanou expanzi :-!
20. 5. 2014 21:34
Re: Ludkovia protielektricki...
Stroje těžší, než vzduch začaly létat, až když byla vynalezena technologie.. Stejné je to s elektromobily, životnost, váha a výrobní náklady na baterie jsou důvod, proč jsou elektromobily stále na úrovni letadla bratří wrightů... až když bude pohonné ústrojí a způsob doplňování energie ve všech ohledech na úrovni spalovacích motorů, pak se budeme moci bavit o jejich náhradě...
19. 5. 2014 22:47
Re: Ludkovia protielektricki...
Nejsem proti elektrice, vadí mi protěžování a dotace, které nás mají přesvědčit o tom, že to je ta jediná správná volba. Tím se křiví trh a zákazník na tom může jen prodělat. Je taky silně asociální stále více danit auta se spalovacím motorem která kupují "chudí" a získané peníze dát jako dotaci na elektromobil "bohatým".
Avatar - fOE
19. 5. 2014 16:03
Re: Ludkovia protielektricki...
:yes:
19. 5. 2014 11:21
Re: lotus pomaha kde komu
Potřebuje nové auta... Není to tak dávno kdy byl na autosalonu myslím v NY prezentována budoucnost s cca. 5-6modely v čele s pěkným Espritem...Ono neustále upgrady stávajících modelů už moc lidí nebaví...