Sekání trávy v prudkém svahu už nemusí být problém

Se sekačkami je to jako s auty. Většina z nich prudké svahy nezdolá, ani když se tváří jako SUV. Milovníci pravověrných offroadů tak mají při koupi těžkou volbu, stejně jako majitelé svažitých pozemků, když vybírají zahradního pomocníka. Změnil to Husqvarna Automower. Udělá práci za majitele a klidně i na sjezdovce.

Mezi auty i zahradními sekačkami platí, že když dva dělají totéž, nebývá výsledek stejný. Dokazují to výrobky Husqvarna Automower, které konkurenci vysoko převyšují odolností i užitnou hodnotou. Stojí za nimi více než dvacetiletý vývoj a milion vyrobených kousků, které šetří svým majitelům námahu.

Do terénu

Všechny sekačky Husqvarna Automower jsou vybaveny velkými koly, takže jim nevadí ani nerovný terén. Už základní model za sedmadvacet tisíc korun včetně daně zdolá svah s pětadvacetiprocentním stoupáním. Nejvýkonnější modely s pohonem všech kol si poradí i se svahem převyšujícím černou sjezdovku. Tam už není možné použít ani běžnou manuálně tlačenou sekačku nebo křovinořez kvůli bezpečí obsluhy. Zatímco automatická sekačka Husqvarna Automower si díky čidlům náklonu sama hlídá svah a nemůže spadnout do strany, nebo třeba ze schodů. Nechte sekačku, ať se dře za vás.

Úplně potichu

Zatímco v automobilovém světě si na převahu elektromobility ještě nějakou dobu počkáme, v domácí zahradní technice už vytlačuje spalovací motory. Akumulátorem poháněné robotické sekačky jsou ekologické, jednoduché na obsluhu a hlavně neruší okolí hlukem. Díky tomu můžete pečovat o trávník i ve dny, kdy sousedé nechávají benzinového pracovníka zamčeného v garáži. Husqvarna Automower navíc pracuje zcela samostatně a vy tak máte čas věnovat se třeba zábavnější činnosti na autě.

Víte, že…

… sklon trávníku si jednoduše spočítáte i sami? Stačí k tomu jen vodováha, kterou opřete jednou stranou o zem a podržíte ji horizontálně druhou stranou ve vzduchu. Vzdálenost od země dělená délkou vodováhy představuje sklon pozemku v procentech. Jednoduše tak platí, že pokud měří vodováha půl metru a k zemi zbývá 10 cm, sklon pozemku je 20 procent.

Husqvarna Automover TOP 7

  • Trávu řežou tři ostré nože tenké jako břitvy, které jsou zavěšeny na disku a snadno se vyměňují
  • Seká po malých částech v průběhu celého dne, navíc v nepravidelných vzorech, nezanechává tedy vydřené stopy
  • Pokud se potřebuje nabít, najde cestu sledováním terénu, následováním naváděcího kabelu nebo zachycením signálu z nabíjecí stanice
  • Výška sečení se nastavuje jednoduše elektricky stisknutím tlačítka
  • Všechny modelu projedou pasážemi úzkými jen 60 cm
  • Pomocí chytrého telefonu lze sekačku řídit přes bluetooth na vzdálenost až 30 metrů
  • Seká trávu velmi tiše, bez emisí, bioodpadu, a je tak šetrná k životnímu prostředí

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly