Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SEMA 2004: XC90 PUV a další rychlá Volva

Ondřej Láník
Diskuze (7)
Osmiválcové Volvo XC90 se krátce po premiéře v Paříži dočkalo tuningové verze postavené při příležitostí severoamerické výstavy SEMA. Úpravy odpovídající vkusu amerického zákazníka se dotkly také nejmenšího model S40 a kombi V50.

Americká výstava Specialty Equipment Manufacturers Association Show (SEMA) je jednou z největších přehlídek tuningu všeho druhu. Letošní ročník se koná v Las Vegas již tento týden. Severoamerický dovozce vozů Volvo si nenechal ujít příležitost náležitě prodat první osmiválec Volva americkému zákazníkovi, kvůli němuž se vlastně nový motor vyvíjel.

Pod jménem Volvo XC90 PUV se skrývá další "nová třída" odvozená z terénních vozů. Písmeno S (Sport) bylo nahrazeno ve zkratce SUV písmenem P (Power-Power Utility Vehicle). Prototyp na kterém ještě nejsou všechny vývojové práce ukončeny, má mít z motoru V8 až 470 kW, důkladnou proměnou prošel vzhled i parametry podvozku. Výrazný rudý lak, širší rozchod kol i výrazné aerodynamické prvky karosérie připomínají Ferrari oblečené do kabátu SUV.

O něco méně agresivní jsou úpravy malého sedanu S40 a kombi V50 SV, připraveného zvláštním oddělením Volvo Special Vehicle, sídlícím ve švédském Gothenburgu.



komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Ondřej Láník
Diskuze (7)