Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sergio Marchionne se nezúčastní letošního IAA ve Frankfurtu

Michal Fokt
Diskuze (30)
Kvůli pracovním povinnostem se nejvyšší boss Fiatu nezúčastní frankfurtského autosalonu. Co může být pro prvního muže jedné z největších evropských automobilek důležitější, než nejvýznamnější motoristická akce letošního podzimu?

Na významných světových autosalonech, kam bezpochyby i ten právě probíhající ve Frankfurtu (střídá se ob rok s výstavou v Paříži) patří, můžete teoreticky potkat veškerou elitu automobilového světa, známými závodníky počínaje a vrcholovými manažery konče. Koho tam tentokrát ovšem rozhodně nespatříte, je šéf uskupení Fiat-Chrysler Sergio Marchionne. Oficiálním, blíže nespecifikovaným důvodem jsou jeho jiné pracovní povinnosti, které mu, podle zdrojů agentury Reuters, znemožňují opustit Itálii.

Vzhledem k tomu, že IAA je velmi prestižní záležitost, je třeba se ptát, co ještě důležitějšího může Marchionne mít na práci. Že možná tušíte? Ano, podobného názoru jsou i burzovní makléři, protože po tomto oznámení stouply akcie Fiatu o 5 %: na pořadu dne je v Turíně patrně další krok k převzetí zbývající části akcií Chrysleru, které drží americké odbory UAW prostřednictvím svého zdravotního fondu VEBA.

Bylo by to překvapivě rychlé, protože obě strany jsou momentálně ve sporu ohledně výše zbývajícího podílu UAW v Chrysleru, je ovšem možné, že došlo k mimosoudní dohodě poté, co si Fiat nedávno připsal dílčí vítězství. Není žádným tajemstvím, že Marchionne dává přednost dohodě s UAW, protože soudní spory by mohly trvat celá léta a Fiat chce plně převzít kontrolu nad Chryslerem co nejdříve, aby z jeho investic nešla část zisku na cizí účty.

Michal Fokt
Diskuze (30)
12. 9. 2013 16:05
Re: A co by tam dělal?
A nebo je to jediný způsob, jak na sebe ještě jakž takž upozornit a přitom se vyhnout trapasům.... Když už tam nemá co ukazovat a všichni by se mu tak akorát mohli pošklebovat, protože kdyby někdo sepsal všechna ta jeho velkohubá prohlášení a velkášské plány včetně časových údajů, bylo by to asi dost zajímavé, tak je lepší udělat "případ" z toho, že tam není.....
Avatar - euro89
11. 9. 2013 08:09
A co by tam dělal?
Fiat tam v podstatě nic nového neukazuje a vzhledem k tomu, co s italskými automobilkami provedl (zejména s Lancii), by měl zůstat schovaný někde v kanále a nevycházet ven! :-!
10. 9. 2013 20:46
Kráľ s hviezdou Chrysler na čele ...
... a logami Fiat, Alfa Romeo a Lancia na zadku.
10. 9. 2013 20:20
Re: taky
.... no a pak že pro Fiat dnes nejsou žádné dobré zprávy :yes:
10. 9. 2013 19:23
Nechápu co řešíte....
.... jak nedávno ACZ psalo, Marchionemu se budou stavět sochy, takže teď určitě někde stojí modelem a nechává se zvěčnit :-! :yes: