Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sériová LaFerrari jsou proti tomuto vozu tuctová. Vzácný prototyp je na prodej

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Prototyp třetí fáze je bez pár detailů finální verzí modelu LaFerrari.

Supersport LaFerrari se stal nástupcem Ferrari Enzo. Světu se poprvé představil na autosalonu v Ženevě v roce 2013. V omezené produkci se mezi lety 2013 až 2016 vyrobilo 499 kusů, v letech 2016 až 2018 přibylo dalších 210 kusů LaFerrari Aperta (otevřená verze). Vzniklo také několik prototypů, které jsou velmi vzácné.

Konkrétní prototyp má interní označení F150 Prototipe Preserie PS1. Najeto má přesně 16.388 kilometrů. To sice není mnoho, ale jako předprodukční a testovací model dostával na silnici co proto a testovací piloti se s ním rozhodně nemazlili. 

Má 6,3litrový motor V12 s označením F140FE V-12, který se nachází ve všech LaFerrari, a sedmistupňovou automatickou převodovku. Zároveň je k dispozici předprodukční hybridní pohonný systém KERS, díky jehož kombinaci s V12 nabízí LaFerrari výkon 963 koní a 700 Nm točivého momentu. Maximální rychlost přesahuje 350 km/h, z nuly na třístovku se stačí LaFerrari dostat za 15,5 sekundy. 

Jedinečnou stránkou prototypu PS1 je jeho karoserie, která je lakována v červené barvě Rosso Corsa, doplněná o matnou černou a bílé kruhy a logy Pirelly. Pětipaprskové stříbrné disky kol mají vpředu velikost 19 palců, zatímco ty zadní mají černé lakování a velikost 20 palců. Na rozdíl od ostatních prototypů má tento aktivní aerodynamiku jako sériové modely.

Video se připravuje ...

Interiér je v podstatě totožný s těmi, který se nacházejí v hotových LaFerrari. Sportovní sedadla jsou potažena zářivě červenou kůží s černým prošíváním, zatímco zbytek červené kabiny je doplněn o Alcantaru a lesklá uhlíková vlákna. 

Prototyp PS1 je dokonalou ukázkou cesty vývoje až k finálnímu produktu jednoho z nejdůležitějších modelů Ferrari v jeho historii. Očekává se, že by se LaFerrari Prototype PS1 v nadcházející aukci mohlo prodat za 3,25 milionů dolarů (72 milionů korun). 

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

18. 8. 2023 17:26
No výborně, ...
...doplněná o matnou černou a bílé kruhy a logy Pirelly...

Už se na to asi raději vy.erte.