Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znáte přestavbu Audi R8 na LaFerrari? Není pro slabé povahy

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Ano, titulek myslíme zcela vážně. Dvakrát si rozmyslete, zda chcete vidět detaily této repliky.

Tvorba replik je pohybování se po tenkém ledě. Z nijak nezajímavého vozu můžete udělat parádní kousek a nebo také naopak - z velmi pěkného modelu vytvořit cosi neslučitelného s lidským vkusem. Případ repliky LaFerrari z Jihoafrické republiky je bohužel tím druhým příkladem. 

Začněme pozitivně. Vůz vychází z první generace Audi R8 V10 Spyder z roku 2010. Desetiválec o objemu 5,2 litru disponuje působivým výkonem 386 kW při 8000 otáčkách za minutu a hodnotou točivého momentu 530 Nm při 6500 ot/min. Stovku zvládne R8 V10 Spyder za 4,1 vteřiny a maximální rychlost činí 313 km/h. Stav tachometru ukazuje 40.000 najetých kilometrů, což na auto typu Audi R8 není zlé. 

Chris, který vůz nyní nabízí na Facebook Marketplace, se rozhodl z jinak krásné R8 vytvořit levné Ferrari. Ostatně ve svém inzerátu zmiňuje, že za mnohonásobně nižší cenu si může budoucí majitel pořídit pravděpodobně jednu z nejkrásnějších replik Ferrari v Jihoafrické republice. Pokud tomu tak skutečně je, v žádném případě nechceme vidět ty zbylé.

Video se připravuje ...

Součástí úpravy jsou vertikální dveře, bodykit podle LaFerrari, který však na sebe vůbec nepasuje a design kol, který jste možná naposledy viděli před mnoha lety na autíčkách HotWheels. S přimhouřením obou očí a odstupem přibližně 500 metrů si možná ještě řeknete, že už jste viděli horší věci. To pravé ořechové však nastává po otevření nepasujících vertikálních dveří.

Interiér je v podstatě originálem původní R8 s rozdílem, že místo čtyřech kruhů Audi máte na airbagu volantu obří samolepku Ferrari. Opravdu bych se nedivil, kdyby se jednalo o pouhou samolepku. Obří hasící přístroj u nohou spolujezdce už působí snad jen jako blbý vtip. 

Prodejce Chris si této repliky cení na 650.000 ZAR (jihoafrický rend), což dělá v přepočtu přibližně 960.000 Kč. Jasně, každé auto má svého kupce… Co k této replice dodat? Snad jen, že Chrisovi držíme v prodeji tohoto opravdu unikátního “Ferrari” palce.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme