Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Setra vystaví trojici autokarů na RDA Workshop

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Koncem července připomene výrobce autobusů Setra na RDA Workshop v Kolíně nad Rýnem 60. výročí své značky.

Na mezinárodním veletrhu autokarů a turistiky pořádaném v Kolíně nad Rýnem od 26. do 28. července připomene Setra svou minulostí a zároveň představí i zástupce své současné produkce.

Minulost bude na RDA Workshop zastupovat autokar Setra S8, který měl premiéru na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem v roce 1951. Jako první autobus společnosti Kässbohrer nesl označení Setra.

Setra S8 je zároveň prvním sériovým autobusem, který nebyl postaven na šasi odvozeném od nákladního vozu, ale využíval samonosnou konstrukci karoserie. K novinkám v jeho konstrukci patřil i motor za zadní nápravou a umístění zavazadlových prostorů pod podlahou kabiny.

Šedesátiletého veterána budou v Kolíně nad Rýnem doprovázet dva moderní autokary z luxusní limitované série řady TopClass 400 s označením Special Edition připravené k výročí jména Setra. Prvním je dvounápravový S 415 HD a druhým je třínápravový S 416 HDH.

Oba autobusy v provedení Special Edition charakterizuje bílý perleťový lak karoserie, který doplňují jubilejní loga.

Interiér dvounápravého S 415 HD nabízí 44 míst k sezení a v třínapravovém S 416 HD je prostor pro 50 cestujících, průvodce a řidiče. Oba luxusní autokary jsou vybaveny stavitelnými sedadly s označením Voyage. Sedadla umístěna vedle uličky mají boční posun, který cestujícím umožní získat víc prostoru na šířku.

K prvkům zvyšujícím atraktivitu interiérů výročních autokarů patří sedadla čalouněná kůží, palubní deska obložená javorovým dřevem a volant obšitý kůží. Součástí výbavy je připojení pro iPod a USB konektor.

Kromě pohodlí je myšleno i na bezpečnost a standardní výbavu představuje adaptivní tempomat a aktivní brzdový asistent (ABA).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)