Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seznam bizarností z Nürburgringu je zase o něco pestřejší. Proháněl se tu pohřebák!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Legendární německý okruh není jen o výkonných sporťácích, často tu nalezneme i méně či více vydařené přestavby. Jednou z nich je Audi 80 primárně určena k „poslední jízdě“.

Automobil s cyklistickými koly na střešním nosiči, autobus, dodávka kurýrské služby, sajdkára či helikoptéra. To je jen zlomek bizarních dopravních prostředků, které jsme v Zeleném pekle mohli v posledních měsících vidět. Jejich řady nyní rozšiřuje další kousek – pohřební vůz!

Slyšíte správně. Američan Jamie Orr koupil vůz pro „poslední cestu“ ve Španělsku a ještě před přepravou do zámoří absolvoval pár okruhů na slavném Nürburgringu. Původně jde o Audi 80 a (pravděpodobně) žádný zesnulý v něm nikdy necestoval, jde totiž o recesi. Boční nápis odkazující na „zábavu na pohřbu“ mluví za vše.

Pokud je vám jméno tohoto chlapíka povědomé, není se co divit. Řadu let se věnuje dovážení dílů Volkswagenu do Ameriky a jednoho dne na vrakovišti viděl kultovně zbarvený Golf Harlequin. Prý by byla velká škoda ho tam nechat! Doma sbalil díly potřebné k rozpohybování auta a po uvedení do provozuschopného stavu vyrazil zpět do USA.

Vozy Harlequin se vyznačují zbarvením karoserie, kdy je každý její kus nalakován v jiné barvě. Tato úprava byla typická zejména pro model Polo, Golfy jsou o poznání vzácnější. Není divu, vždyť celkově jich bylo vyrobeno méně než 300 kusů. Na vzhledu auta se na dálku můžete podílet i vy. Třeba nedávno se Orr sledujících na Instagramu ptal, které obutí má pro auto zvolit.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - speedfred
15. 9. 2017 22:26
...
aspoň vidíte aké magické miesto je NS,nájdeš tam všetko :-)
Avatar - Stejsn
15. 9. 2017 20:55
No a tenhle
americký pohřebák jste už viděli?
[odkaz] To nějaká audina... sorry jako ;-)
Avatar - 3_diamanty
15. 9. 2017 20:18
prave tie kdejake
"podivne kusky" su aspon pre mna vizualne to najzabavnejsie co sa da vidiet na kdejakych tych videach z ringu ...

tu mate tych najcudnejsich "pretekarov" z ringu [odkaz]

PS: inak ta DHL-ka sa nezaprie ... tak od srdca som sa uz davno nezasmial... klasika... kurieri a pizzerky su vzdy a vsade tie najrychlejsie vozy na cestach... nic nove >:D :-)