Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shell v Česku: Správná karta na správné pumpě

Auto Tip Klassik
Diskuze (10)
Řada zahraničních distributorů pohonných hmot český trh opouští, značka Shell však zůstává a dále sílí. Vedle kvalitních paliv totiž dokáže nabídnout i leccos navíc.

Nejlepší čerpací stanice v Česku provozuje Shell, letos v tomto směru totiž dosáhl ceněného hattricku. Předloni titul získala jeho pumpa ve Slavkově u Brna, loni v Dobšicích na D11 a letos – v desátém ročníku ankety – se z triumfu radovali v Plzni v Koterovské ulici. Zde navíc pod logem Shellu prodávají paliva už přes 23 let, takže oáza na okraji západočeské metropole patří k nejstarším v celé síti britsko-nizozemské skupiny u nás. Mezi trumfy nové české jedničky podle komise soutěže PETROLawards patří prodejní koncept Billa stop&shop nebo provozovna Costa Coffee a dále třeba zařazení do programu Pečeť kvality či terminál DHL, z nějž lze odeslat zásilku do celého světa. A také tým pracovníků, z nichž někteří na pumpě pracují i 20 let.

Ovšem věrnost je v případě Shellu hodně typická také pro zákazníky. Jestliže v samých začátcích byla dána především vyspělým designem čerpacích stanic a nabídkou vysoce aditivovaných paliv v čele s benzinem V-Power, kterou značka s lasturou ve znaku do České republiky de facto zavedla, tak dnes loajalitu motoristů ještě podporuje unikátní program Shell ClubSmart.

I ten patří v tomto směru mezi nestory, za dva roky oslaví už dvacet let – v roce 1998 se stal vůbec prvním podobným programem na českém trhu s pohonnými hmotami. A jestliže dnes už průměrný Čech nosí v peněžence čtyři věrnostní karty (a ti nejcílevědomější až 26), tak je velmi pravděpodobné, že vedle potravin a drogerie jednu z nich používá právě při nákupu benzinu nebo nafty u stanic Shell.

Shell ClubSmart totiž přináší řadu výhod. Vedle nižších cen pohonných hmot a jiného zboží tu je velmi atraktivní možnost sbírat při tankování body (nejčastěji jeden za jeden litr, ale aktuálně běží i různé „násobné“ akce a body získáte i za pouhou registraci do programu) a ty pak vyměnit za různé věci z katalogu odměn. A výběr věru není jen tak ledajaký, vždyť na samém vrcholu stojí například mobilní telefony, robotický vysavač, dětské autosedačky nebo vinotéka. Nechybí ale ani sportovní a volnočasové náčiní, nářadí pro kutily či zahrádkáře, případně občerstvení nebo autodoplňky. A pak samozřejmě hračky, respektive předměty pro fanoušky značky Ferrari, s níž Shell váže dlouholeté partnerství. Fajn navíc je, že řadu předmětů si můžete rovnou vybrat na té které čerpací stanici, takže není nutné čekat, až vám přijde domů. Kdo s oblibou dělá radost někomu jinému nebo se

chce angažovat pro dobrou věc, může body poukázat například na konto Kapka naděje, kam za něj Shell pošle peníze odpovídající darovanému počtu bodů.

Nicméně Shell dokáže maloobchod ozvláštnit i jinak. V roce 2004 například v rámci prezentace stooktanového benzinu V-Power přivezl do Prahy pilota F1 Rubense Barrichella, jenž se pak v monopostu proháněl poblíž Sazka Areny. A letos v lednu podobnou akci zopakoval – pilot Kimi Räikkönen totiž na čerpací stanici v Ostravě v Místecké ulici do několika vybraných vozů běžných zákazníků natankoval výkonný benzin Shell V-Power Nitro+, který je svým složením z 99 procent shodný s palivem používaným týmem Scuderia Ferrari při závodech mistrovství světa formule 1. Ovšem špičkově aditivovaná jsou už i základní paliva prodávaná českou sítí Shell: Fuelsave Natural 95 a Fuelsave Diesel.

A navíc je tu ještě ojedinělá šance přijít do styku s touto věhlasnou značkou (nejcennější mezi petrochemickými) také jinak než jen jako motorista. Studenti se totiž mohou zkusit přihlásit do věhlasné akce Shell Eco-marathon, kde si to v různých kategoriích rozdávají skutečně velestřídmá vozítka, jež na litr paliva ujedou i tisíce kilometrů…

Natankuj si svačinu!

Díky programu Shell ClubSmart si můžete průběžně dopřávat řadu malých radostí. Díky akci 4x více bodů za čerpání aspoň 30 litrů benzinu Shell V-Power Nitro+ se vám tak na jedné nádrži může přičíst minimálně 120 bodů. Po 48 hodinách (tak dlouho totiž trvá připsání nově nabytých bodů na konto) tak můžete na čerpací stanici bezplatně získat balenou vodu, kávu nebo tyčinku Snickers, v případě dvou nádrží (a minimálně 240 bodů) pak řadu balených limonád nebo ovocných nápojů, pivo v lahvi nebo plechovce, kávu, koláč, párek v rohlíku atd.

autotip autotip

Jenom kapku...

...potřebuje koncept firmy Shell postavený na bázi vozu T.25 navrženého Gordonem Murrayem v roce 2010. Třímístný stroj má přitom konvenční pohon, jeho benzinový motor při rychlosti 70 km/h vyžaduje jen 2,64 litru na 100 km. Tvůrci navíc tvrdí, že výroba 550kg automobilu vyžaduje jen

polovinu energie než v případě běžného malého rodinného modelu.

autotip autotip

Auto Tip Klassik
Diskuze (10)
24. 11. 2016 10:46
kam?
pamatuju si takove to stare porekadlo "kam by si šel když nemáš Shell" no kam_ prece ke konkurenci >:D s tema jejich cenama neni duvod u nejakyho Shellu tankovat, prumerna paliva a personal co si mysli ze zlata lzicka v * je asi jejich cil

tak hlavne kuci musloviti nezapomente zas utratit par milionu eur za stupidni reklamu ala transformers
Avatar - zaplosak
24. 11. 2016 06:59
Re: cože?
napsal jsem před wc ne hajzlama, to píšeš ty pane chytrý... :yes:
Avatar - Aoyagi
23. 11. 2016 21:51
Tak Shell?
Shell je pěkný ksindl. Malé zákazníky předali firmě Fleetcore, která změnila smluvní podmínky bez řádného informování zákazníků a přidala poplatky za transakce a za vedení karet. Navíc zrušili slevy. To vše bez upozornění (při konfrontaci paní na lince sdělila, že "si to můžete přečíst u nás na webu"). Prostě hnus.
Avatar - Sislik
23. 11. 2016 20:39
Re: Predmet
ano, Agip jsem mel oblibenej a byl jsem s nim spokojenej a braval jsem tam pravidelne
23. 11. 2016 19:16
Novinka?
PR ako vyšité.