Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šílené drama v Číně. Nehoda cisterny s LPG se změnila v peklo na zemi

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
V nebývale dramatickou situaci se změnila zdánlivě nevině vypadající nehoda cisterny s LPG. Místo incidentu totiž během okamžiku zachvátily plameny.

Nehoda se odehrála o víkendu v ranních hodinách na dálnici mezi Pekingem a Harbinem. Nejprve se zdálo, že až na hrozící zpoždění přijíždějících aut půjde vše hladce, ale opak byl pravdou.

Jeden z řidičů se krátce po incidentu rozhodl v jízdě pokračovat. Není jasné, jestli chtěl automobil jen uhnout na stranu, nebo se pokusit místem projet, každopádně právě jeho rozhodnutí bylo s největší pravděpodobností důvodem vzniku požáru. Konkrétní příčina vzplanutí je zatím v šetření.

Následky si můžete prohlédnout na přiloženém videu a skutečně to není hezký pohled. Plameny pohltí vozovku takřka okamžitě, řidiči v osobních vozech nemají šanci utéct do bezpečí. Řidič pořizující záběry na palubní kameru naštěstí zachoval chladnou hlavu a z místa nehody se mu podařilo bezpečně vycouvat.

Podle informací tamních médií naštěstí nikdo nepřišel o život. Nejhůře dopadl řidič cisterny, jenž byl do nemocnice převezen s popáleninami na 50 % těla. Dalších sedm osob bylo ošetřeno s drobnými zraněními.

Záběry z Číny tak opět vyvolávají otázky ohledně bezpečnosti pohonu na LPG. Odborníci však namítají, že k podobně nešťastným situacím dochází jen v ojedinělých případech. Lahve dnes mají vyspělé bezpečnostní prvky, které hrozbu výbuchu minimalizují. Pomáhá k tomu kupříkladu víceúčelový ventil, jenž zabraňuje naplnění nádrže na více jak 80 %. Zároveň je vybaven i tlakovou a tepelnou pojistkou.

Specialisté samozřejmě důkladně apelují na řidiče s vozy na LPG, aby po sebemenší dopravní nehodě nechali prohlédnout nejen lahve samotné, ale i celý systém. To samé se doporučuje také po desíti tisících absolvovaných kilometrech či jednom roce.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
13. 2. 2018 10:30
Pisalek zase onanuje
Nic sileneho ani dramatickeho tam videt neni vy dementi... ;-\
Avatar - speedfred
12. 2. 2018 19:51
z tej hysterickej
spolujazdkyne by ma asi trafil šlak
12. 2. 2018 17:21
Konkrétní příčina...
výfukové potrubí o vysoké teplotě pod vozem, který se "uhnul ke straně"?