Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Simča si vyzkoušela koloběžku od Seatu. Jezdilo se jí hezky

Martin Machala
Diskuze (39)

Elektrokoloběžka se jmenuje eXS KickScooter a u Seatu reprezentuje tzv. mikromobilitu.

Koloběžky se nám u automobilek docela rozmohly, Seat byl každopádně se svým eXS KickScooterem jednou z prvních značek (pro španělskou automobilku koloběžku vyrábí Segway). A letos v létě rozšířila elektrokoloběžka náš dlouhodobý vozový park.

Největší službu udělala na náplavce, kde jsem se díky ní z jednoho břehu na druhý dostával nejrychleji v dějinách světomotorácké výstavy. Zároveň jsem si ale potvrdil největší nedostatek koloběžky, pro tuto kategorii přibližovadel naprosto typický – na kostkách to fest drncá (i přes použití jednoduchého tlumiče, otřesy jsou hodně cítit). Kostkám je tedy dobré se vyhýbat, na hladkém asfaltu není jízdním vlastnostem co vytýkat.

Ještě jednu nevýhodu nejlevnější seat českého trhu má. Psal jsem, že díky jedenáctikilové hmotnosti koloběžku v pohodě snesete třeba po eskalátorech do metra. Když jsem ale viděl Simču, jak se i s touhle hmotností pere… Výše uvedené tvrzení bych tedy upravil – v pohodě snese kluk, slečna typu Simči se trochu zadýchá.

V redakci využíváme eXS KickScooter nejčastěji při vracení testovacích aut. Koloběžku hodíme do kufru, auto vrátíme a na stroji odfrčíme na nejbližší MHD. Ano, tohle má být asi ta mikromobilita – auto odstavíte na parkovišti a na hromadku a pak ze zastávky svištíte na koloběžce. Proč ne, Simču to taky docela bavilo.

Martin Machala
Diskuze (39)

Doporučujeme

Avatar - xxc
31. 12. 2019 06:18
Re: Sportem ku zdravi
Problem by nebol, ale neviem, ci by som udrzal velku rychlost. Pisem skor o beznych ludoch, nie kazdy potrebuje dojst do prace prepoteny a vycerpany :-) Su to dopravne hlavne dopravne prostriedky, u aut tiez nenadavame ludom.
30. 12. 2019 15:47
Re: Sportem ku zdravi
:D :D :D :D Co ty jsi za vepře. Až po tenhle tvuj příspěvek jsem se snažil tvé obhajovani el-kolobezek pochopit. Nahoře píšeš, že máš pohybu dost a je to pomalu tvoje denní aktivita. A pak se nám hezky odkopeš v pravém světle, když 20 km na normálním kole je pro tebe problém. To není žádná vzdálenost pro nikoho, kdo trochu jezdí na kole a aspoň trochu sportuje. To je záležitost na pár minut. Prostě jsi normální línej pašík a jen si to nechceš připustit.
30. 12. 2019 05:42
Re: Odporucanie
Ked myslis jazdun Simce ten fr. vyrobca aut tak neprijemne dlho. Ked myslis sex, tak zalezi jaky si divoch. Od 1,5 do 2 hodin.
29. 12. 2019 23:50
Re: Babička vždycky řikala
Hele ja chodim denne 2km do prace v kazdem pocasi a moje zada jsou nadsena :yes: muzu jen doporucit....
29. 12. 2019 22:39
Re: Odporucanie
10 tis kroku jaky je to ekvivalent doby jizdy na Simce ?