Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto v srpnu zvýšila odbyt, za celým koncernem VW ale zaostává

Diskuze (12)

Automobilka Škoda Auto v srpnu zvýšila celosvětový odbyt o 1,4 procenta na 54.700 aut. Ve své zprávě to uvedl automobilový koncern Volkswagen, jehož je Škoda součástí

Celý koncern, který vedle značek skupiny Volkswagen zahrnuje i značky nákladních aut a autobusů, odbyt zvýšil o 12,7 procenta na 700.100 vozidel.

Škoda v odbytu zaostala za skupinou značek Volkswagen, která dohromady zvýšila odbyt o 11,8 procenta na 517.400 aut.

Video se připravuje ...

Koncern zvyšuje odbyt zejména v Jižní Americe a Číně, daří se mu ale i v Severní Americe. Zhruba třetinový propad odbytu naopak registruje v zemích střední a východní Evropy, méně vozidel prodal i na Blízkém východě a v Africe. Růst odbytu v západní Evropě byl podprůměrný a dosáhl 7,8 procenta.

Ve skupině značek Volkswagen se nejvíce dařilo stejnojmenné značce osobních aut, která zvýšila odbyt o 17,5 procenta. Odbyt dodávkových vozidel Volkswagen ale o 1,8 procenta klesl. Propad zaznamenala součást Seat/Cupra, kde odbyt meziročně klesl o 22 procent.

Škoda Auto provozuje v České republice tři výrobní závody, vyrábí ale také v Číně, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Působí na více než 100 trzích.

Mimo hlavní skupinu, která se zaměřuje na masový trh a do které patří i Škoda, je součástí koncernu Volkswagen i skupina prémiových značek. Do ní patří Audi a Lamborghini/Bentley, její odbyt se zvýšil o 11,3 procenta na 132.400 vozů. Další skupina se zaměřuje na luxusní sportovní vozy a patří do ní značka Porsche. Ta v srpnu odbyt meziročně zvýšila o 26,7 procenta na 23.900 vozů.

Skupina nákladních vozidel, která používá označení Traton, zvýšila odbyt o 27,6 procenta na 26.300 vozů. Do této skupiny patří značky nákladních aut a autobusů MAN, Volkswagen Truck & Bus, Scania a Navistar.

Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
21. 9. 2022 15:01
Re: Čína už se těší na ovládnutí trhu
Na to co sem psal pod tím odpověd nemáš vid, to se ti jako obvykle nehodí do zeleného utopistického krámu, že :-)

Ty šíříš STALINISTICKY UTOPISMUS, máš existeční problémy že musíš vydělávat na Greendealu a sát dotace , které EUrosojuz na všechno zelené rozdává?
Avatar - Barrichello
21. 9. 2022 14:58
Re: Čína už se těší na ovládnutí trhu
Vůbec ne
https://cnn.iprima.cz/…odbornici-156637
https://www.lidovky.cz/…n_zahranici_lros

Takovýhle článků ti naposílam cca 1900, včetně západních zdrojů.

Chceš?

Historii zkus nastudovat ty, jaké následky mělo to, že Gorbimu nepůjčilo G7 miliardy co chtěl a že opilej Jelcin podepsal pár papírů....které by nikdo po něm už asi nikdy nepodepsal.

Výsledkem toho sou všechny ty války po roce 1991
21. 9. 2022 14:40
Re: Čína už se těší na ovládnutí trhu
Už jsme ti to psal.
Jestli máš finanční problémy jde to řešit jinak než šířením ruské propagandy.

Dopad sankcí na Rusko je nejspíš větší než tušíme.
Rozpad ruska nikdo nechce. Nastuduj nedávnou historii.
Avatar - Barrichello
21. 9. 2022 13:07
Re: Čína už se těší na ovládnutí trhu
Abych ti to přeložil pro děti z mateřinky - Rusko nelze porazit, leda rozložit zevnitř. To je akce na 5-12 let, do té doby Evropa naprosto, ale TOTALNE ZKRACHUJE. Pokud pojede současnou politiku a budou stoupat neustále ceny všeho a s nimi krachovat firmy jedna za druhou a brutálně propouštět

Takže kopej kryt, modli se a uč se čínsky. Aspon 7 hodin denně, bude se ti to SAKRA hodit!!!
Avatar - Barrichello
21. 9. 2022 13:03
Re: Čína už se těší na ovládnutí trhu
Pro zachování fungování státu a demokracie je nutné udržet sociální smír a dostupnost ceny energií jako základní prostředek k životu; holá existence a fungování společnosti jsou fundamentální. A to nyní není. Své zájmy mají výrobci energií, příležitost k ziskům cítí distributoři, které všechny dopuje ideologie Green New Dealu. Dnes je evidentní, že Evropu neohrožuje jen ruská válka na Ukrajině

Petr Fiala při přebírání lídrovské role byl schopen identifikovat slabiny centrální evropské politiky; a dnes nám říká, že za vše může Putin. On sám musí dobře vědět, že těch vlivů je několik, minimálně další dva; bez jejich pojmenování se problém s cenami energií nevyřeší.

Další agent Kremlu vid, hergot tahle země je doslova prolezlá agenty co
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Každej ho nehejká z Bruselem (a že jich je) a neklání se GD (těch je ještě víc), je ruský agent, víme. Přesně v bolševickém duchu - kdo nejde s námi je nepřítel lidu a socialismu. Ste tak lehce čitelní :-) Lysenko by měl fakt radost, jak neochvějně jdete v jeho linii!

https://echo24.cz/…ergie-lhat-rusko