Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda bude v Číně vyrábět dvě nová SUV, jedno i ve stylu BMW X6

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)
Nové modely by zatím měly být určeny pouze pro čínský trh. Dojde i na model s vyšší stavbou a siluetou kupé.

Automobilka Škoda Auto plánuje výrobu dvou nových modelů na svém největším trhu, v Číně. V tamním závodě v Šanghaji chce kromě již avizovaného sedmimístného SUV začít vyrábět další dva terénní modely. Potvrdil to mluvčí automobilky Jozef Baláž. Termín zahájení výroby těchto vozů ještě nepadl.

Automobilka vstoupila na čínský trh v roce 2007, od té doby tam prodala více než 1,5 milionu vozů. Ve čtyřech čínských závodech sjíždí z linek šest různých modelů Škody. V plánu je také již potvrzené sedmimístné SUV, které se má začít na konci příštího roku vyrábět i pro evropský trh v Kvasinách na Rychnovsku. „V roce 2016 představíme nové velké SUV, které bude ve všech rozměrech větší než současný model Yeti. Délka vozu bude přibližně 4,7 metru a automobil bude variabilně opatřen až sedmi sedadly," řekl Baláž.

Další dva nové modely by měly zatím být určeny pouze pro čínský trh. „S čínským partnerem Šanghaj Volkswagen byla podepsána dohoda o výrobě dalšího derivátu SUV v rámci globální strategie SUV a navíc ještě memorandum o porozumění týkající se vývoje vozu CUV (Crossover Utility Vehicle)," uvedl Baláž.

Podle informací ČTK se bude v prvním případě jednat o novou karosářskou variantu vycházející z velkého SUV, takzvané kupé. Druhým vozem by měl být model kompaktní třídy menší než Yeti. Škoda zvažuje, že by tyto vozy zavedla do výroby i v Evropě, finální rozhodnutí ale ještě nepadlo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)
28. 8. 2016 09:30
Re: Už je to tu zas...
Takže, už tady máme celosvětové prodejní výsledky. Momentálně VW Tiguan zaostává za Hyundai Tucson o 8 míst. Tiguan se nadále propadá. Tomu se říká úspěch...

[odkaz]
Avatar - Aoyagi
30. 11. 2015 16:45
Hah!
Značka póvlu bude dělat "SUV" ve stylu značky prémiové? >:D
Avatar - Jaros71
29. 11. 2015 22:56
Re: Velké SUV se značkou Škoda
To by jistě mohlo být velmi úspěšné SUV.. ;-)
UVIDÍME CO BUDE..
Avatar - Jaros71
29. 11. 2015 22:55
Re: Už je to tu zas...
Tucson...zajímavé auto , design se velmi povedl , konečně , ix35 byla designová tragedie!
Jenže pod pěknou slupkou nic extra nenajdeme , průměrný interier , s průměrnými sedadly , na délku auta malý zavazadelník , u SUV určeného pro volný čas CHYBÍ sklopení středního opěradla či průvlaku na lyže?
Jízdně také průměr , na německou konkurenci nemá , a o japonské nemluvě..
Podvozkem i motory by se třeba od Mazdy CX5 nebo SUBARU Forestr mohl dost učit.
Král...? Možná v Africe a jednooký!
>:D
Nový VW Tiguan bude jiné kafe , tyto nedostatky nemá a jízdně se dá čekat také vyšší lvl za podobné peníze.
29. 11. 2015 19:19
Re: Už je to tu zas...
Objektivita ve spojení médií se značkou Hyundai? Přeci nebudou přiznávat, že je Hyundai lepší větší soused... a nebudou tím Škodovce škodit v prodejích. Pak se můžeme divit, proč takové tzv."dětské chrastítko", jako Fábie III, u nás IMHO neoprávněně získalo titul Auto roku. Protekcionismus za každou cenu se mi krajně příčí. Chudáci záměrně neinformovaní zákazníci.