Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Citigo Monte Carlo: Černá maska a větší kola

Jan Mička
Diskuze (9)
Edice Monte Carlo automobilky Škoda dohnala i nejmenší model Citigo. Vůz se právě představuje na ženevském autosalonu.

Dva roky od uvedení nejmenší Škodovky na český trh přichází mladoboleslavská automobilka s novou edicí. Po obvyklých výbavových liniích a dynamičtěji laděné edici Sport přichází luxusnější Monte Carlo, které přinese do segmentu miniaut trochu vzrušení.

Škoda Citigo Monte Carlo je od ostatních verzí rozeznatelná na první pohled. Základem jsou paprsková litá kola Auriga o průměru 15“, na přání lze pořídit o palec větší v provedení Serpens. Stejně jako Citigo Sport sedí i Monte Carlo o 15 milimetrů blíže k vozovce a dynamičtější vzhled navozují černé díly karoserie, nový splitter předního nárazníku či malý zadní difuzor. V nabídce barev karoserie však Škodovka nastolila jasná pravidla. Citigo Monte Carlo budete moci pořídit s odstíny červená Tornado, bílá Candy, stříbrná Brilliant a černá Deep.

Také interiér doznal mírných změn. Výškově i podélně stavitelný volant se zploštělou spodní částí dostal kožený potah a kontrastní červené prošívání, stejný materiál najdeme i na manžetě řadicí páky a ruční brzdě. Přední sedadla se výrazněji neliší od verze Sport, novinkou jsou však specifické dekorativní prahové lišty a matný čelní díl přístrojové desky. Monte Carlo vychází z výbavové linie Ambition, v základní výbavě tedy nechybí čtyři airbagy, stabilizační systém, ABS nebo úchytný systém Isofix na zadních sedadlech.

Nabídka pohonných jednotek není oproti standardní verzi Škody Citigo nikterak omezená. Základem je litrový tříválec o výkonech 44 a 55 kW a nechybí ani zemním plynem poháněná varianta 1,0 CNG (50 kW). Jak je patrní z fotografie interiéru, motory budou spolupracovat s manuální pětistupňovou převodovkou. O možnosti kombinace některé z jednotek s automatickou skříní ASG oficiální informace nehovoří.

Jan Mička
Diskuze (9)
Avatar - twistedTSD
4. 3. 2014 18:59
Re: Jen pro malé,
Prosímtě, aspoň nekecej. Pokud Citigo s něčím opravdu problém nemá, tak s vnitřní prostorností.
4. 3. 2014 11:17
Re: Jen pro malé,
a to s těmi pátými vraty je z důvodu deformační zony a bezpečnosti.
4. 3. 2014 11:16
Re: Jen pro malé,
Já měřím 193 cm a musím říct, že se mi tam sedělo lépe jak v octavii I generace. A krásně to jelo a příjemně se to řídilo.
Avatar - dal
4. 3. 2014 10:36
Re: Som jediný...
Jediný nejseš, přesto se to u nás prodává jako housky.
Je zajímavé, že moji paní připadá Citigo šeredné a UP který je skoro totožný si vyvzdorovala a je z něho unešená.
Avatar - sansk8
4. 3. 2014 10:29
Volant
Propásl jsem něco, když píšete, že volat je již stavitelný ve dvou osách?