Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Felicia jako retro pro rok 2022? Prohlédněte si oživení ikonického kabria

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Řada automobilek dnes hledá inspiraci ve vlastní historii. Jak by to vypadalo, kdyby se do něčeho podobného pustili v Mladé Boleslavi?

Kabriolet Škoda Felicia se vyráběl v letech 1959 až 1964 a vzniklo takřka patnáct tisíc kousků. Není tedy divu, že jde dnes o hojně vyhledávanou vzácnost a hlavně jeden z ikonických modelů mladoboleslavské automobilky. Jak by to asi vypadalo, kdyby se dnes Škodovka rozhodla pro jeho reinkarnaci?

Stejnou otázku si položil náš kolega a grafik Honza Lušovský. A tak otevřel photoshop a pustil se do intenzivní práce, jejíž výsledek si můžete prohlédnout v galerii přiložené výše. Autor uvádí, že novinka není podobná ničemu z aktuálních škodovek, ze všeho nejvíce se inspiruje právě u svého předchůdce.

Není to poprvé, co se Honza pokusil starou Felicii oživit. Před dvěma lety představil obdobný koncept, avšak podstatně přepracovaný a modernější. Není divu, že tenkrát jsme vůz tipovali spíše na bateriový pohon, zatímco v útrobách tohoto zeleného exempláře bychom si (po vzoru T-Rocu Cabrio) dokázali představit třeba benzinovou patnáctistovku. A co vy? Obě varianty si můžete prohlédnout v galerii.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
2. 7. 2022 12:06
Re: ...
no spíš pekne škaredé, ale proti gustu..

bohužel pravdu má traveldrive = ono to tu bývá PROŠPIKOVANÉ články o obrázcích (renderech) bez hodnoty i normálně PŘÍLIŠ ČASTO ale začalo léto a.. pravdu má traveldrive :-!
Avatar - dokopy
2. 7. 2022 09:41
...
Celkom pekné auto. Vzhľad pôvodnej Felície sa preceňuje - predok s motorom vysoký, zadná časť s kufrom nízka.
1. 7. 2022 19:44
Nenávidím uhorkovú sezónu...
...hnilé uhorky od ACZ zvlášť