Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Roztomilé retro: Jak by dnes vypadala původní Škoda Felicia?

Stanislav Kolman
Diskuze (29)

Někteří výrobci razí cestu k srdci zákazníka líbivým retrem. Jak by něco takového vypadalo v případě Škodovky?

Když se řekne Škoda Felicia, většině z nás mladších asi jako první naskočí devadesátkový model vznikající pod křídly skupiny Volkswagen. Není divu, nástupce Favoritu se vyráběl v letech 1994 až 2001 a celkem vzniklo přes 1,4 milionu exemplářů. Jenže zapomenout nesmíme ani na Felicii původní, tedy půvabný kabriolet z let 1959 až 1964, kterého vzniklo téměř 15 tisíc kusů.

Retro se dnes vrací do módy, zejména pak v souvislosti s novými elektromobily. Honda představila model e s roztomilým kukučem, jenž odkazuje na první generaci Civicu, Volkswagen se zase díky modulární elektrické platformě chystá na návrat ikonického minibusíku.

Že by se do něčeho takového mohla pustit i Škodovka, to jsme avizovali už před časem návrhem reinkarnované 1203. Tentokrát se náš grafik Honza pustil do práce na něčem ještě roztomilejším. Je to kabriolet Škoda Felicia inspirovaný původním předchůdcem, jenž by mohl vzniknout také coby líbivý elektrický odkaz na historii značky. Svědčí o tom i osud Volkswagenu Brouk. Ten se už nevyrábí, ale pokud by se měl na scénu někdy vrátit, pak prý jedině coby elektromobil.

Šikovný grafik při tvorbě pustil uzdu vlastní fantazii a když nepočítáme kola, vlastně se zcela oprostil od všeho, na co jsme dnes od designového týmu Škodovky zvyklí. Prim hrají kulaté světlomety a decentní maska, stejně jako nepřehlédnutelná silueta. Žádné oficiální informace o podobném projektu bohužel nemáme, v redakci bychom se za něj ale rozhodně přimlouvali!

Stanislav Kolman
Diskuze (29)

Doporučujeme

20. 3. 2020 14:27
Fuj
Takhle zprasit Felicii, no že se autor nestydí. Hnus velebnosti. A ještě k tomu je to jen upravenej obrázek Thunderbirdu...
19. 3. 2020 15:56
Re: Felicia
Asi tak. :yes:
19. 3. 2020 15:55
Re: Ford Thunderbird
A čomu to vadí? Výsledok je celkom pekný, vieme, že to nerobil dizajnér, len grafik, tak o čo ide?
19. 3. 2020 15:52
Re: Tak tohle je
Spredu: Spodnú čiernu mriežku znížiť na polovicu a mrežovanie potiahnuť až do jej krajov, tie zaštuplované konce vyzerajú divne.
Predné smerovky vymeniť za okrúhle a čiernu mriežku pod nimi zrušiť.
Mriežka chladiča - tvar zmeniť tak, aby viac korenšpondoval s maskou pôvodného modelu, hlavne trochu zúžiť a zaobliť. Mohla by byť pochrómovaná celá.
Zozadu by som iba svetlá zhora pretiahol trochu špicu a prispôsobil tomu aj tvar karosérie, tam je to inak ok.
Chcelo by to ešte interiér.
19. 3. 2020 09:16
Re: Kola
Presne. Plecháče a s riadnymi chrómovanými puklicami.