Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq odhaluje omlazenou karoserii na prvních skicách

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Automobilka slibuje vizuální i technickou modernizaci, zatím však odhaluje poule lehce pozměněné tvary na skicách.

Kompaktní SUV Škoda Karoq už je na trhu od roku 2017 a tak je nejvyšší čas na jeho modernizaci. Automobilka již dříve ohlásila, že představení omlazeného modelu chystá na 30. listopadu, přesto nám již nyní nabízí drobnou ochutnávku modernizovaného vzhledu prostřednictvím dvou designových skic.

Na první skice stojí za pozornost především modernizovaná příď, která stejně jako u všech aktuálních modelů značky dostala ostřejší a dynamičtější tvary. Maska chladiče je širší, má tvary šestiúhelníku a zdobí ji výrazná zdvojená žebra, pod nimiž je vidět široký otvor na přívod vzduchu.

Na masku nově navazují zúžené světlomety, které dostaly novou linii denního svícení, rozdělenou na dvě části a lehce odsazenou. Pod hlavním světlometem pak zůstává další lampa, která může být osazena mlhovým světlometem. Ve vyšších verzích by však měla dostat i separátní LED modul, díky kterému bude mít omlazený Karoq ve tmě tzv. „čtyřoký“ světelný podpis.

Na bocích nevidíme nic zvláštního, spousta novinek se ale odehrála na zádi, kterou ukazuje druhá skica. Podle té by měl Karoq dostat například prodloužený spoiler nebo opticky upravený nárazník s černým difusorem. Ze skic jsou patrné také úpravy zadních svítilen, které jsou stejně jako přední světlomety užší a tradičně využívají krystalické struktury i charakteristickou grafiku písmene C.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Emel
16. 11. 2021 16:59
Re: Nevypadá vůbec špatně...
Za mě Superb... a asi ještě o kousek líp před faceliftem... kombík i liftback.
16. 11. 2021 15:24
Re: Nevypadá vůbec špatně...
Např OIV, nebo FL Kodiaqu, Enyaq se mi taky líbí, zbytek průměr ;-)
16. 11. 2021 09:51
Re: Nevypadá vůbec špatně...
A která Škodovka není šedá myš ?
Současná verze nenadchne, neurazí. FL to fakt nevytrhne.
Avatar - Emel
16. 11. 2021 09:11
Re: Vypadá to dobře
Předek jo, dobrý... trošku oživit by se to klidně mohlo, ale nemuselo. To co je na skice vypadá za mě ok.
Zadek... já uznávám, že je to vymyšlené zajímavě... ale spíš mě to ruší, hlavně v nižších výbavách, hlavně ve světlých barvách
https://aaaautoeuimg.vshcdn.net/thumb/700089052_5_640x480x95.jpg?96740
Avatar - fOE
16. 11. 2021 07:33
Re: Vypadá to dobře
Me prisla puvodni svetla karoqu, predek i zadek, jako jasne lepsi kodiaqu. Predek byl namalovan tak by vsechno pekne licovalo, za me jednoznacne nejpovedenejsi skodovacke ctyrocko. No a zadek mel napad a smrnc. Celkove velice povedene a u me jedna z nejpohlednejsich skodovek (z SUV ta vubec nejpovedenejsi).
Takze ja spis doufam, aby tomu jak je skodovackym "dobrym zvykem" ted spis neuskodili.