Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kushaq se opět poodhaluje, tentokrát naznačuje podobu interiéru

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Škoda pokračuje v postupném odhalování nového SUV jménem Kushaq. Tentokrát naznačuje, jak bude vypadat jeho interiér.

Škoda Kushaq je zcela nový model vyvíjený pro indický trh, který má za celý koncern Volkswagen právě česká automobilka na starost. Malé SUV také jako první využije novou platformu MQB A0 In. Premiéra je naplánována na 18. března.

Už teď toho ale o novince víme poměrně dost, neboť Škoda nás průběžně zásobuje informacemi. Vše loni začalo odhalením studie Vision In, z níž bude sériové auto vycházet. Následovalo představení jména, ukázání maskovaného prototypu a naposledy zveřejnění skic vnějšího designu.

Z hlediska motorů jsou už také potvrzeny zážehové jednotky 1.0 TSI a 1.5 TSI, přizpůsobené prostředí indického trhu. Konkrétně tak mají motory lépe zvládat horší kvalitu místního paliva.

Nyní automobilka nabízí první pohled do interiéru, opět v podobě skic.

Stejně jako u jiných modelů značky i kabině Kushaqu dominuje velká samostatně stojící obrazovka infotainmentu s až desetipalcovou úhlopříčkou.

Škoda dále upozorňuje na charakteristickou linii, která vede pod obrazovkou a kopíruje symetrický motiv masky chladiče. A slibuje velkorysý vnitřní prostor, četné odkládací prostory a "Simply Clever" detaily.

Skica ale naznačuje také možnost vybavit vůz digitálním přístrojovým panelem a zajímavě vypadá i plocha pod středovými výdechy ventilace. Zdá se, že její část budou místo tlačítek tvořit dotykové plochy. Uvidíme.

Kushaq však evidentně dostane dvouramenný volant a poměrně neobvyklá je na dnešní dobu přítomnost mechanické ruční brzdy.

Škoda Kushaq je součástí plánu Indie 2.0, jehož cílem je výraznější prosazení značky, potažmo koncernu VW, na zajímavém indickém trhu. Platforma MQB A0 In bude přizpůsobena zdejším podmínkám, tamějším bezpečnostním a emisním normám, a to i lokalizací výroby komponentů. Až 95 % dílů tak má být vyráběno přímo v Indii. Dosud přitom Škoda velkou část dílů pro vozy vyráběné v Indii dováží.

Zatím jsou v plánu čtyři modely s architekturou MQB A0 In. Vedle Kushaqu má jít o kompaktní sedan, nahrazující indickou Škodu Rapid (upravené VW Polo sedan) a dva modely prodávané se znaky mateřského Volkswagenu.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

4. 3. 2021 12:35
fusaq
Jiz v tomto roce se muzeme tesit na novy model Skoda Fusaq, samozrejme plne elektricky, ktery ve vybave zahrnuje fusaq na spani neboli spacak. DIky rovne podlaze po slozeni zadnich sedacek se u nabijecky se v klidu a v teple vyspite. Pro ty co objednaji do konce brezna, dostanou druhy spacak zdarma pro spolujezdce.
4. 3. 2021 09:17
Tak minimálně...
...za tu mechanickou ručku: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :-)
Avatar - Roman Horký
4. 3. 2021 07:24
Myslím, že Indiáni
budou spokojený
Edit: Škodovko, zpozorni. Minimálně jeden mínusář si zde myslí, že nebudou.
4. 3. 2021 07:01
Wow
dle prvních dvou foto to bude první automobil na světě s levitující řadicí pákou a ruční brzdou. :yes: