Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia III: V Ženevě jako kupé!

Michal Fokt
Diskuze (198)
Škoda Octavia dostane třetí karosářskou variantu. V Boleslavi pracují na menším sourozenci Volkswagenu CC, bude se tedy jednat o pětidveřový vůz se siluetou kupé.

Také vám přišlo líto, když Škodovka před lety představila studii kupé Tudor a pak z toho nic nebylo? Teď se chystá reparát. Na březnový ženevský autosalon údajně česká automobilka připravuje další studii kupé, tentokráte však s většími šancemi na život. Nepůjde totiž o klasický dvou- nebo třídveřový vůz, ale o model v souladu se současnými trendy čtyřdveřových sedanů s dynamickou siluetou kupé, jako je Mercedes CLS nebo Volkswagen CC.

V podání Škodovky bude mít pochopitelně Octavia Coupe dveří pět, aby byla zachována pro Octavii typická praktičnost přístupu do objemného kufru, přestože ten se asi oproti výchozímu liftbacku o něco zmenší. Rozvor zůstane na současných 2686 mm a patrně se příliš nezmění ani vnější rozměry, zato ale máme očekávat mnohem dramatičtější design přídě i zádě s výraznějším sklonem čelního skla.

Už Tudor ukázal, že studie ještě neznamená, že se takové auto dostane na silnice, na druhou stranu "stylový stěhovák" by značce Škoda určitě "Simply clever" image nezkazil. Těžko říci, jak vážně to s tímto "kupé" v Boleslavi myslí, ale není vůbec vyloučeno, že konečné rozhodnutí ovlivní to, jak veřejnost vůz na autosalonu přijme.

Michal Fokt
Diskuze (198)
Avatar - aproximus
15. 12. 2013 16:38
Re: Fokte odkud opsáno?
na hrubý pytel, hrubá záplata.
Avatar - aproximus
15. 12. 2013 13:56
Re: Fokte odkud opsáno?
ty jsi beznadějný případ. ostatně to dokazuje fakt, jak si ve svých nových příspěvcích začal šlapat na brzdu. ještě před pár týdny jsme od tebe mohli číst úplně jinou ligu, ale to si musíš sám sáhnout do svědomí.
Avatar - Katikakus
15. 12. 2013 11:44
Re: Co je to zase za článek?
Okej, diky za potvrzeni me domnenky. >:-[]
Avatar - aproximus
14. 12. 2013 14:48
Re: Fokte odkud opsáno?
opět jsi dokázal, že sis to oslovení zasloužil. žádný progres myšlení nic. blábolíš tady něco o redaktorech a vůbec nejsi schopný domyslet fakt, že svým nadáváním a vulgaritou vůbec nic nezměníš a ještě se schováváš za jakože "šlechetné úmysly", za boj o nějakou "kvalitu". já tvé důvody jsem schopen pochopit, ostatně jsem to napsal už v přechozím příspěvku pokud neumíš číst, ale neuznávám tvé způsoby. pokud máš potřebu se neustále vůči někomu vymezovat a upozorňovat na sebe, tak zřejmě trpíš nějakou osobnostní poruchou, s tím ti ovšem nepomůžu.
14. 12. 2013 00:45
Re: Kupé
Superb má víko kufru skoro vodorovné, je to mnohem jasnější oddělení než u přední kapoty Citiga... U Rapidu nebo Octavie by se dalo diskutovat, ale u Superba ne

S postupem času se holt definice mění, před pár lety by "čtyřdvéřové kupé" byla taky blbost... Prostorovost podle fyzického oddělení je jasnější a sedí mnohem lépe, než hodnocení dle vnějšího vzhledu, proto ho zastávám a budu dodržovat. Souhlasí i většina pro mě dohledatelných zdrojů, ale pokud je nějaký důvěryhodnější, rád se poučím.