Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda představila kempingové provedení Enyaqu. Vyspí se v něm čtyři lidé

Filip Melich
Diskuze (8)

Britské zastoupení české automobilky představilo kempingové provedení elektrického SUV Enyaq iV. Použilo při tom vestavbu, která pochází od rovněž české společnosti, Egoé nest s.r.o.

V rámci propagace elektrického modelu Enyaq iV připravilo britské zastoupení automobilky Škoda jeho kempingovou úpravu. Za základ posloužilo nejsilnější provedení modelu s pohonem zadních kol, tedy Enyaq iV 80. Přestavba na kempingový sen nevyžadovala žádný zásah do konstrukce vozu, vše bylo řešeno přídavnými díly, které je možné pořídit nezávisle na voze.

Například na střeše přibyl skládací stan přístupný prostřednictvím žebříku. Ve stanu je místo na přespání pro dvě osoby a nechybí ani kapsy na drobnosti, vestavěná svítilna nebo sluneční energií poháněný větráček. Rozložení nebo složení stanu má být otázkou několika minut.

Video se připravuje ...

Dovnitř pak přibyla šikovná vestavba Nestboard od známé české společnosti Egoé nest s.r.o. Zahrnuje vyjížděcí plošinku se zabudovaným plynovým vařičem, skládacím dřezem či vodovodním kohoutkem. Součástí je také skládatelná ložná plocha s matrací. Sklopením zadních opěradel a rozložením plochy a matrace tak vznikne prostor pro přespání dvou dalších osob.

Aby byla kempingová výbava kompletní, přítomen je také skládací stolek a židle. Britská Škodovka chce zkrátka vyzdvihnout praktické přednosti Enyaqu iV a ukázat, že i když elektromobil nemůže tahat kdovíjak těžké přívěsy, nemusíte se s ním bát vyrazit na kempovací dovolenou nebo třeba na vícedenní festivaly.

Škoda svoje dílo nazvala Enyaq iV 80 FestEVal, ale s oficiální výrobou se pochopitelně nepočítá. Jak jsme psali v úvodu, jde jen o kombinaci doplňků, které můžete pořídit i samostatně a dovybavit si jimi svého vlastního Enyaqa.

Škoda svoje dílo nazvala Enyaq iV 80 FestEVal, ale s oficiální výrobou se pochopitelně nepočítá. Jak jsme psali v úvodu, jde jen o kombinaci doplňků, které můžete pořídit i samostatně a dovybavit si jimi svého vlastního Enyaqa.

Filip Melich
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Ji/Ri
27. 7. 2022 21:23
Re: Super napad
Vlastně jedeš na dovolenou si odpočinou při jízdě.
27. 7. 2022 20:16
Re: Re: Plynový vařič??? Fuj.
A rovno napojit na pedal akceleratora, mama na rozhavenej panvici obracia risky a pan tata pridava grady
27. 7. 2022 19:14
Re: Plynový vařič??? Fuj.
Měl by mít vlastní baterii, která by se dobíjela z trakční baterie auta. A aby jinak ani nabít nešla.
Avatar - speedfred
27. 7. 2022 19:03
Re: Super napad
Zväčša bola cesta na dovču nutné zlo, teraz to bude radosť ako si odpocinieš.
27. 7. 2022 19:00
Plynový vařič??? Fuj.
Ten má být přece také elektrický.